Până la 1 martie vor fi concediați 258 de angajați ai căii ferate a Moldovei
Full Article 2 minutes read

Până la 1 martie vor fi concediați 258 de angajați ai căii ferate a Moldovei

258 de persoane vor fi concediate la întreprinderea Calea Ferată din Moldova până la 1 martie. Majoritatea sunt mașiniști ai trenurilor de călători. Informația a fost confirmată pentru NM de directorul adjunct al companiei feroviare Miron Găgăuz.

Pentru a reduce numărul de angajați la întreprindere, în decembrie a fost creată o comisie care va efectua reducerea în patru etape. 258 de persoane care deserveau trenurile de călători vor fi concediate. Astfel, compania va tăia 201 de conductori, 20 de șefi de tren, 10 deridicatori, nouă depozitari, trei echipatori, șeful rezervei de conductori, maistrul bazei de servicii pentru călători și inspectorul autoturismelor. Potrivit lui Miron Găgăuz, reducerea este o măsură necesară. Acest lucru se datorează faptului că trenurile internaționale de călători nu circulă din martie 2020.

„Direcția principală a trenurilor de călători este Rusia, aceste trenuri au adus companiei zeci de milioane de lei. Înainte de pandemie, șase trenuri mergeau la Moscova și alte două la Sankt Petersburg. Din martie, oamenii care au lucrat la aceste trenuri sunt șomeri. Am găsit alte atribuții pentru ei în cadrul întreprinderii. Când trenurile de călători vor putea circula din nou, nimeni nu știe. Dar de îndată ce se va întâmpla acest lucru, vom putea accepta din nou angajații care vor să se întoarcă ”, a spus Miron Găgăuz.

Oficialul a subliniat că nu toți angajații care au deservit trenurile de călători vor fi concediați, ci doar unii dintre ei. 

Amintim că angajații Căii Ferate din Moldova nu au mai primit salarii din octombrie 2020. Conducerea companiei atribuie acest lucru faptului că, din cauza pandemiei de coronavirus, volumul traficului de pasageri și mărfuri a scăzut.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: