Parcarea din fața Procuraturii, transformată în toaletă? Poliția: protestatarii își satisfac necesitățile fiziologice printre mașini
Full Article 2 minutes read

Parcarea din fața Procuraturii, transformată în toaletă? Poliția: protestatarii își satisfac necesitățile fiziologice printre mașini

Manifestanții care rămân în fața Procuraturii Generale și-ar satisface necesitățile fiziologice chiar în parcare. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat că a fost sesizată de către un bărbat și că documentează cazul.

Cu puțin timp în urmă am fost sesizați de un bărbat, prin intermediul numărului unic de urgență 112, precum că la locul întrunirii de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 73, unde sunt instalate corturile, protestatarii își satisfac necesitățile fiziologice printre mașini. Cazul se documentează”, se arată în comunicatul IGP.

Amintim că IGP a anunțat că va verifica corturile, locația, dar și împrejurimile acestora, pentru a exclude posibilitatea deținerii de obiecte periculoase și pirotehnice, care pot pune viața oamenilor în pericol. Măsura vine în contextul în care, în cadrul protestului de ieri, 23 octombrie, au fost constate mai multe încălcări în rândul protestatarilor. Mai mult, oamenii legii au identificat șase persoane anunțate în căutare printre participanții la protest.

Astfel, Poliția documentează 37 de cauze contravenționale pentru diferite încălcări ale ordinii publice. Totodată, printre protestari au fost identificate 6 persoane anunțate în căutare de către instituțiile statului. Alți patru indivizi dețineau obiecte interzise, iar mai mulți tineri cu constituție atletică și comportament suspect, care nu au putut comunica scopul aflării la întrunire, au fost înlăturați din mulțime. Mai mult, cinci persoane ar fi aplicat violența asupra oamilor legii.

***

Pe 23 octombrie, în centrul Chișinăului s-a desfășurat un nou protest organizat de Partidul „ȘOR”. Potrivit poliției, au participat circa 3500 de oameni. Mai mult, IGP a dezvăluit că reprezentanții formațiunii ar fi anunțat că sunt în căutarea unor tineri de la 18 ani în sus și care să cântărească minim 80 de kg, pentru a intra în altercații cu organele de forță și care vor primi ulterior bani pentru asta. După protest, manifestanții au instalat câteva sute de corturi în fața Procuraturii Generale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: