Rezoluție: Parlamentul european a votat pentru ca Moldova să devină stat candidat la UE
Full Article 2 minutes read

Rezoluție: Parlamentul european a votat pentru ca Moldova să devină stat candidat la UE

Parlamentul European a votat o Rezoluție prin care solicită Consiliului European și Comisiei Europene să acorde Republicii Moldova statutul de stat candidat la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de către deputatul PAS, Mihai Popșoi, pe 5 mai. Acesta a menționat că această Rezoluție „este cel mai ambițios document privind Republica Moldova adoptat vreodată de o instituție a Uniunii Europene”.

Potrivit Rezoluției, eurodeputații au votat pentru integrarea Republicii Moldova în Piața unică a Uniunii Europene, creșterea sprijinului financiar pentru cetățenii de la Chișinău, dar și crearea unui Grup de sprijin permanent pentru țara noastră, înființat la nivelul Comisiei Europene.

Prin înființarea acestui grup, va crește personalul UE în Republica Moldova care va oferi mai mult sprijin tehnic și administrativ autorităților de la Chișinău.

Mulțumim autorilor Rezoluției din toate grupurile parlamentare, care au demonstrat un sprijin larg pentru agenda de integrare europeană a Republica Moldova. Mulțumim în mod special bunul nostru prieten și coleg din cadrul PPE, Siegfried Muresan pentru promovarea Rezoluției. Mulțumim, Uniunii Europene pentru încredere și suport”, se arată în mesajul lui Popșoi.

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a declarat că Rezoluția a fost votată cu largă majoritate în plenul Parlamentului European.

Republica Moldova este la fel de importantă pentru securitatea și stabilitatea Uniunii Europene cum este și Ucraina. Toată Europa a văzut acest lucru în ultimele luni, odată cu declanșarea invaziei ruse în Ucraina. Autoritățile și cetățenii Republicii Moldova au acționat în spirit european și au oferit hrană, adăpost și îngrijire medicală sutelor de mii de refugiați ucraineni care au intrat în țară fugind din calea războiului”, a comunicat Mureșan.

Precizăm că rezoluțiile nu sunt destinate să producă efecte juridice.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: