Parlamentul se va convoca în ședință săptămâna aceasta. Ce legi vor fi dezbătute
Full Article 2 minutes read

Parlamentul se va convoca în ședință săptămâna aceasta. Ce legi vor fi dezbătute

În această săptămână, deputații se vor întruni în ședințe plenare ordinare, care ar putea avea loc joi și vineri. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon în cadrul briefingului din 9 iunie, după întrunirea cu premierul Ion Chicu și speakerul parlamentului, Zinaida Grecianîi.

„Mâine va fi convocat Biroul permanent al parlamentului pentru convocarea ședințelor plenare ordinare pentru zilele de joi și, posibil, vineri. Sunt mai multe subiecte care sunt pe agenda parlamentului. Cele mai importante: Legea privind susținerea veteranilor, care presupune poliță medicală gratuită și majorarea plăților sociale pentru văduve”, a precizat Dodon.

Șeful statului a menționat că speră ca proiectul de lege să fie votat în unanimitate de către deputați.

De asemenea, Igor Dodon a anunțat că s-a ajuns la un consens pentru votarea Legii privind activitatea ONG-urilor, una dintre condiționalitățile înaintate de UE pentru acordarea sprijinului financiar în mărime de 30 mln euro.

„Noi ne-am expus public și eu și dl prim-ministru la acest capitol. S-a găsit consens pentru modificarea unor articole care ar permite să minimizăm riscurile de implicare a forțelor externe în politica internă a R. Moldova și dacă aceste amendamente vor fi susținute, atunci legea ONG, cel mai probabil, săptămâna curent va fi votată pentru a fi transmisă la promulgare președintelui țării”, a anunțat Dodon.

Amintim că, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 29 mai, Igor Dodon a declarat că, în forma actuală, Legea privind activitatea ONG-urilor contravine intereselor Republicii Moldova și nu o va promulga, chiar dacă aceasta va fi adoptată de parlament. Mai mult, șeful statului a avertizat deputații din Partidul Democrat (PDM) că aceștia vor încălca acordul de coaliție, dacă își vor da votul pentru acest proiect.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: