Partidul „ȘOR” cere convocarea unei ședințe speciale a Parlamentului. În replică, PAS îi sugerează lui Ilan Șor să revină în Moldova
Full Article 3 minutes read

Partidul „ȘOR” cere convocarea unei ședințe speciale a Parlamentului. În replică, PAS îi sugerează lui Ilan Șor să revină în Moldova

Fracțiunea Partidului „ȘOR” solicită convocarea unei ședințe speciale a Parlamentului, pentru a fi discutate exclusiv problema scumpirilor și combaterii sărăciei. Într-un briefing din 13 aprilie, deputatul Denis Ulanov a solicitat ca în cadrul ședinței respective să fie audiați premierul și miniștrii de resort. Contactați de NM, reprezentanții majorității parlamentare au menționat că legislativul se întrunește pe 14 aprilie în ședință ordinară, iar deputații vor avea ocazia să se expună. De asemenea, PAS i-a amintit lui Ilan Șor că este așteptat în Moldova.

Deputatul Denis Ulanov consideră că guvernul de la Chișinău nu întreprinde nicio măsură pentru a diminua impactul scumpirilor și pentru a-și susține cetățenii.

De fiecare dată, auzim aceeași scuză, contextul internațional, dar scuzele nu sunt suficiente în această situație. Statisticile oficiale arată că Republica Moldova se află în topul țărilor din Europa, pe primul loc, mai exact, la capitolul creșterea inflației. Adică avem cele mai mari majorări de prețuri din Europa și, în același timp, suntem singura țară care nu a întreprins, până acum, nicio măsură eficientă, pentru a diminua efectele acestor crize”, a declarat deputatul.

El a remarcat că fracțiunea Partidului „ȘOR” a venit cu un șir de propuneri și inițiative legislative, menite să susțină economia și populația, însă, de fiecare dată, acestea au fost respinse de majoritatea parlamentară. Denis Ulanov a mai amintit că, săptămâna trecută, șeful legislativului, Igor Grosu, a convocat Parlamentul într-o ședință specială, pentru a discuta despre subiectul evaluării externe a judecătorilor. În opinia sa, acest lucru demonstrează că, dacă există voință politică, corpul legiuitor se poate mobiliza, pentru a analiza exclusiv anumite subiecte.

Iată de ce, fracțiunea noastră parlamentară cere insistent convocarea de urgență a Parlamentului într-o ședință specială, la care să se discute și să fie analizată în detalii exclusiv problema prețurilor și a sărăciei. Sper că cei din PAS nu cred că această problemă este mai puțin importantă decât evaluarea externă a judecătorilor. Ne adresăm oficial președintelui Parlamentului, Igor Grosu, să convoace această ședință, în virtutea prerogativelor pe care le deține, și dacă refuză, să explice clar care este motivul”, a subliniat deputatul.

La această ședință ar urma să fie audiați premierul și miniștrii de resort. Un alt subiect, care ar urma să fie inclus pe agenda acestei ședințe speciale, ține de viitoarele rectificări la bugetul de stat.

Replica PAS

Contactată de NM pentru un comentariu, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Adriana Vlas a menționat:

„Parlamentul mâine se convoacă în ședință. Fracțiunea „ȘOR” poate veni atunci cu toate întrebările și propunerile. Totodată, îndemnăm fracțiunea să se informeze despre situația din regiune și la nivel mondial și să-i amintească lui Ilan Șor că este așteptat în țară”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: