Partidul Unității Naționale anunță că demarează negocierile pentru a fuziona cu PLDM
Full Article 2 minutes read

Partidul Unității Naționale anunță că demarează negocierile pentru a fuziona cu PLDM

În cadrul congresului extraordinar al Partidului Unității Naționale (PUN) din 28 mai, cu majoritatea voturilor s-a aprobat demararea negocierilor cu privire la fuzionarea cu Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM).  Totodată, Alexandru Cimbriciuc a fost ales în calitate de președinte PUN.

În contextul fuzionării celor două partide, fosta deputată Ana Guțu a anunțat că și-a depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidul Unității Naționale.

„Rămân un ostaș al Unirii, un profesor universitar, care a făcut tot posibilul pentru a impulsiona și a afirma mișcarea unionistă în Republica Moldova. Le mulțumesc respectuos tuturor colegilor, care au fost alături de mine, când am fondat Partidul unioniist „Dreapta” în 2015, când am participat la prezidențialele din 2016, apoi când a fost schimbată denumirea Partidului „Dreapta” în „Partidul Unității Naționale”, pentru a-l aduce în fruntea Partidului pe președintele Traian Băsescu”, a scris Ana Guțu pe Facebook.

Amintim că pe 31 ianuarie 2023, fostul premier Vladimir Filat, împreună cu membrii PLDM, se pregătește de alegerile locale din toamnă. Filat a declarat că partidul are capacitatea „să obțină rezultate”.

***

Octavian Țîcu a anunțat, pe 12 decembrie 2021, că părăsește Partidul Unității Naționale (PUN) și se retrage deocamdată din politică. Mai exact, acesta susține că ar fi fost sabotat, din interior, de către susținătorii fondatorilor partidului și anume Anatol Șalaru și Ana Guțu

Partidul Unității Naționale (abreviat PUN) este un partid politic de centru-dreapta din Republica Moldova, care promovează idealul unității naționale românești prin reunificarea Republicii Moldova cu România, integrarea în Uniunea europeană și aderarea la NATO.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: