PAS a devenit membru asociat al Partidului Popular European din România. Anterior, era doar observator
Full Article 2 minutes read

PAS a devenit membru asociat al Partidului Popular European din România. Anterior, era doar observator

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL), vicepreşedinte al Partidului Popular European anunţă că a votat în Adunarea Politică a Partidului Popular European (PPE), să promoveze Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, de la statutul de membru observator, la cel de membru asociat al PPE, scrie News.ro.

Mureşan arată că, în calitate de membru asociat al Partidului Popular European, PAS va avea drept de vot în interiorul PPE, va face parte din toate structurile partidului şi va putea să participe la deciziile importante ale celei mai mari familii politice europene.

„Tocmai am votat, în Adunarea Politică a Partidului Popular European (PPE), să promovăm Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, de la statutul de membru observator, la cel de membru asociat al PPE. Ca membru asociat al Partidului Popular European, PAS va avea drept de vot în interiorul PPE, va face parte din toate structurile partidului şi va putea să participe la deciziile importante ale celei mai mari familii politice europene”, spune europarlamentarul PNL.

Siegfried Mureşan arată că ”PAS, fondat de actuala preşedintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, deţine majoritate absolută în Parlamentul de la Chişinău şi susţine de doi ani o guvernare pro-europeană şi pro-reforme”.

„În timpul guvernării PAS, Republica Moldova a obţinut statutul de stat candidat la Uniunea Europeană şi a implementat reforme importante pentru beneficiul oamenilor, inclusiv în domenii-cheie, precum administraţie publică şi justiţie”, precizează el.

Mureşan mai arată că ”integrarea Republicii Moldova în instituţii şi structuri europene avansează”.

„Prin această nouă poziţie, vocea Moldovei va fi auzită şi mai puternic pe plan european. Rolul mai activ în interiorul PPE va permite PAS să lucreze strâns cu lideri politici din ţările Uniunii Europene şi să obţină mai uşor sprijin pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. De îndată ce Republica Moldova va deveni stat membru al Uniunii Europene, PAS va deveni automat membru ordinar al PPE. Spre deosebire de partidele membre asociate, partidele membre ordinare pot participa şi la deciziile care implică politicile şi structura Uniunii Europene şi ale sistemului instituţional al UE”, spune europarlamentarul liberal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: