PAS a sesizat Procuratura Generală: pe strada Ismail se construiește un bloc, care are deja 4 etaje, fără autorizație DOC
Full Article 3 minutes read

PAS a sesizat Procuratura Generală: pe strada Ismail se construiește un bloc, care are deja 4 etaje, fără autorizație DOC

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC)  a depus un denunț Procuratura Generală. Potrivit fracțiunii, pe strada Ismail 28 din centrul capitalei a fost demolată fără autorizație o clădire. În locul acesteia s-ar construi un bloc, care potrivit PAS, la fel nu are autorizație. „Astăzi avem un bloc în centrul istoric care deja are patru etaje”, au comunicat reprezentanții partidului. Potrivit fracțiunii, terenul pe care se construiește blocul este în proprietatea municipalității. În reacție, edilul Ion Ceban a spus că „denunțurile la Procuratură și la alte organe de drept din partea PAS curg gârlă după ce au terminat cu „reforma” justiției”. Potrivit lui Ceban, denunțurile ar fi „acțiuni de PR ale consilierilor PAS, care sunt deja într-o nouă campanie electorală”.

„La sfârșitul anului trecut am observat că se vrea să se construiască un bloc, în centrul istoric – pe strada Ismail, fără documentație permisivă, adică fără autorizație de construire sau fără certificat de urbanism. (…) Inspectoratul Național al Supravegherii Tehnice ne-a confirmat că într-adevăr clădirea se ridică fără autorizație și fără certificat de urbanism. De fapt cazul de la bun început a avut ilegalități, s-a demolat o clădire la fel fără autorizație, fără avizul Ministerului Culturii, fără certificat de urbanism”, a comunicat pe 6 iunie consiliera municipală din cadrul fracțiunii PAS Anetta Dabija.

Potrivit ei, Inspectoratul Național al Supravegherii Tehnice „a mers de câteva ori la fața locului, a depus câteva prescripții și câteva contravenții și a cerut beneficiarilor să înceteze imediat construcția”.

„Lucru care nu s-a întâmplat și astăzi avem un bloc în centrul istoric care deja are patru etaje, ridicate fără autorizație de construire și fără certificat de urbanism. Acest lucru se întâmplă pe un teren municipal, ori noi nu cunoaștem nici un act, nici o decizie care ar permite beneficiarului să construiască sau să demoleze o clădire”, a precizat Dabija.

PAS consideră că „acțiunile întreprinse cad sub incidența unor articole din Codul Penal al Republicii Moldova și anume: art. 199 (1) deteriorarea sau distrugerea bunurilor de patrimoniu cultural[a][b][c][d]; art. 257 executarea necalitativă a construcțiilor”.

PAS a sesizat Procuratura Generală: pe strada Ismail se construiește un bloc, care are deja 4 etaje, fără autorizație DOC

unpaspentru.md

PAS a sesizat Procuratura Generală: pe strada Ismail se construiește un bloc, care are deja 4 etaje, fără autorizație DOC

unpaspentru.md

La scurt timp, edilul Ion Ceban a scris pe o rețea de socializare că „denunțurile la Procuratură și la alte organe de drept din partea PAS curg gârlă după ce au terminat cu „reforma” justiției și au numit procurorul”.

„Sunt acțiuni și activități de PR ale consilierilor PAS și ale aliaților lor care s-au activat tot mai mult în ultima perioadă, fiind deja într-o nouă campanie electorală. În lipsa rezultatelor pe țară, în fiecare zi inventează noi teme pentru a devia de la ilegalitățile pe care le fac zilnic”, a scris Ceban pe o rețea de socializare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: