PAS merge la CEC să-și înregistreze participarea la referendum: apel către alte partide
Full Article 3 minutes read

PAS merge la CEC să-și înregistreze participarea la referendum: apel către alte partide

Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) va depune, pe 10 septembrie, actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea în calitate de participant la referendumul privind integrarea europeană din această toamnă. Formațiunea politică va pleda pentru susținerea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Precizările au fost făcute de liderul PAS, Igor Grosu, în cadrul unei conferințe de presă.  

Igor Grosu a declarat că, pe 9 septembrie, a avut loc reuniunea Consiliului Național Politic al PAS, în cadrul căreia s-a votat unanim pentru înregistrarea partidului în calitate de participant la referendumul privind integrarea europeană. PAS a decis, de asemenea, că va pleda pentru opțiunea de susținere a eurointegrării.

Igor Grosu a mai anunțat că reprezentanții PAS vor depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea în calitate de particpant la referendum pe 10 septembrie.

Dacă CEC va înregistra PAS, membrii formațiunii politice și simpatizanții lor vor desfășura o campanie de informare cu privire la beneficiile pe care le implică aderarea la UE. „Ne asumăm angajamentul să mergem de la casă la casă, din sat în sat, pentru a le vorbi oamenilor despre ce înseamnă o Moldovă Europeană”, a menționat liderul PAS.

Totodată, Igor Grosu a îndemnat toate partidele și asociațiile din țară sau diasporă, la fel, să participe activ la promovarea referendumului.

Să ieșim într-un număr cât mai mare – indiferent dacă ești în țară sau peste hotare – dacă ne dorim ca moldovenii să trăiască bine, să trăiască în pace, să nu se teamă pentru securitatea lor și a familiilor lor, să trăiască în bună înțelegere și în libertate. Această decizie este mai importantă decât polemicele între partide. Este despre țară. Rezultatul referendumului este pentru viitorul Moldovei, pentru o Moldovă Europeană”, a conchis politicianul.

Precizăm că referendumul constituțional cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova se va desfășura în data de 20 octombrie. Concomitent vor avea loc alegeri prezidențiale.

Până acum, CEC a înregistrat șase formațiuni politice în calitate de participanți la referendum: Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PSRM), Partidul Verde Ecologist, Mișcarea „Respect Moldova”, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa și partidele afiliate oligarhului fugar Ilan Șor, „Renaștere” și „Șansă”. PSRM, „Șansă” și „Renaștere” au ales să promoveze votul împotriva aderării la UE, iar celelalte partide – pentru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: