PAS propune CEC-ului să deschidă 198 de secții de votare în afara țării pentru scrutinul parlamentar
Full Article 2 minutes read

PAS propune CEC-ului să deschidă 198 de secții de votare în afara țării pentru scrutinul parlamentar

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a expediat pe 27 mai în adresa Comisiei Electorale Centrale (CEC) propunerile privind numărul secțiilor de votare care urmează a fi deschise peste hotarele țării, precum și condițiile de votare care ar urma să fie asigurate.

Astfel, suplimentar celor 139 secții de la alegerile prezidențiale din 2021, PAS propune CEC deschiderea, în total, a 198 de secții de votare pentru aceste alegeri, adică cu 59 de secții de votare mai mult decât în alegerile prezidențiale.

În context, președintele PAS Igor Grosu, a menționat că ieri, 26 mai, am avut plăcuta surpriză să vedem cum peste 100 de mii de cetățeni din diasporă s-au înregistrat prealabil ca alegători.

Suplimentarea secțiilor de votare vizează:

  • 9 secții suplimentare în Germania, este vorba de +1 secție la Berlin, +2 la Frankfurt și deschiderea unor secții noi la Potsdam, Leipzig, Nurnberg, Dusseldorf, Hannover, Bremen.
  • În Irlanda – deschiderea încă a unei secții la Dublin și câte una în orașul Cork și Drogheda.
  • Pentru Marea Britanie – deschiderea încă a 3 secții în Londra, dar și a unor secții suplimentare în Northampton, Leicester, Liverpool, Cambridge.
  • În Franța –  3 secții suplimentare la Paris și în regiunea Parisului, dar și a unei secții în Toulouse, la sudul Franței.
  • În Italia: Terni, Bologna, Parma, Cesena, Padova, Verona, Venezia-Mestre, Milano, Piacenza, Grosseto, Reggio-Calabria.
  • Pentru Israel – deschiderea suplimentară a secției din Tel-Aviv a unei secții în orașul Beer-Sheva, Haifa și Ierusalim.
  • Pentru SUA – deschiderea a noi secții la Pensacola, Portland, Miami, Philadelphia, Las Vegas.
  • Se propune deschiderea a noi secții și în România, Belgia, Luxemburg, Islanda, Danemarca, Spania, Portugalia, Grecia, Canada, Elveția, Olanda, Finlanda, Norvegia, regiunea Irlandei de Nord-Belfast.

La alegerile parlamentare anticipate cetățenii pot vota chiar dacă nu s-au înregistrat prealabil pe site-ul CEC. Actele în baza cărora veți putea vota sunt:

  1. buletinul de identitate valabil cu fișa de însoțire,
  2. pașaportul valabil sau expirat,
  3. livretul de marinar.
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: