PAS răspunde revendicărilor protestatarilor, care cer demisia guvernării: „Vom continua să luptăm cu hoții”
Full Article 2 minutes read

PAS răspunde revendicărilor protestatarilor, care cer demisia guvernării: „Vom continua să luptăm cu hoții”

Partidul de guvernământ nu își va da demisia de la conducerea țării – cerere solicitată în repetate rânduri de Partidul „ȘOR”, dar și socialiști și comuniști. Într-un comentariu pentru NM, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Adriana Vlas, a dat asigurări că formațiunea politică va continua să reformeze justiția și să își asume actul de guvernământ.

„Acestea sunt pseudo-proteste, prin care Șor folosește situația vulnerabilă a oamenilor pentru a se ascunde de justiție. PAS și-a asumat guvernarea și va continua să reformeze justiția, să lupte cu corupția, cu hoții și să asigure oamenilor un trai decent, inclusiv în aceste timpuri grele”, a declarat Adriana Vlas.

Adriana Vlas spune că protestul, „finanțat de fugari (n.r: Șor)”, este un „semn de disperare profundă a acestora”. PAS susține că manifestațiile organizate de Partidul „ȘOR” ar fi finanțată din bani ilegali și le cere organelor de drept să investigheze proveniența acestora.

„Cel care a comandat protestul stă într-o vilă luxoasă și se teme să vină acasă. Acești penali fricoși știu că în curând vor fi aduși în fața justiției și încearcă să destabilizeze situația din țară. Nu le va reuși acest lucru. PAS va apăra dreptul la protest al oamenilor, dar nu agreează coruperea lor. Această manifestație este una finanțată din bani murdari. Oamenii sărmani au ajuns în situația de a veni la protest pentru bani tot din cauza acestor hoți care au dus țara la sărăcie. Avem încrederea că organele vor investiga finanțarea acestuia și vor lua măsurile necesare în cel mai scurt timp”, a declarat Adriana Vlas pentru NM.

Amintim că Partidul „ȘOR” a dat startul pe 18 septembrie unor ample protest în fața Președinției și a Parlamentului. Manifestanții protestează împotriva guvernării și cerut demisia actualei puteri și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Fruntașii formațiunii politice au anunțat proteste non-stop, până când guvernarea nu va lua act de solicitările lor. O manifestație de amploare are loc și în aceste momente în fața Președinției. Oamenii cer același lucru – demisia guvernării și anunțarea alegrilor anticipate. Precizăm că demisia actualei puteri a fost cerută, repetat, și de fruntașii partidelor parlamentare de opoziție, care acuză actuala putere de incompetență.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: