LIVE Toamna se numără simpatizanții lui Șor. Sute de oameni cer demisia Maiei Sandu, la Președinție
Full Article 4 minutes read

LIVE Toamna se numără simpatizanții lui Șor. Sute de oameni cer demisia Maiei Sandu, la Președinție

Membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” s-au adunat astăzi, 25 septembrie, la un nou protest în fața Președinției și a Parlamentului de la Chișinău. Participanții la protest scandează lozinci împotriva președintei Maia Sandu, cerând organizarea de alegeri parlamentare anticipate. „Jos Maia Sandu!”, „Demisia!”, „Anticipate!” – scandează mulțimea.  

UPDATE 16:50: Altercații la poarta Președinției. Un grup de manifestanți au fost bruscați de oamenii legii după ce au încercat să treacă de cordonul format din polițiști la poarta Președinției pentru a-și insta corturile în curtea instituției prezidențiale, la cererea președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, organizatorul protestului. „Rușine!”, „Jos dictatura”, au scandat oamenii, care au reușit, în cele din urmă, să treacă de cordonul format din polițiști.

LIVE Toamna se numără simpatizanții lui Șor. Sute de oameni cer demisia Maiei Sandu, la Președinție

NM

LIVE Toamna se numără simpatizanții lui Șor. Sute de oameni cer demisia Maiei Sandu, la Președinție

NM

LIVE Toamna se numără simpatizanții lui Șor. Sute de oameni cer demisia Maiei Sandu, la Președinție

NM

LIVE Toamna se numără simpatizanții lui Șor. Sute de oameni cer demisia Maiei Sandu, la Președinție

NM

UPDATE 15:05: „Nu putem să trăim. Gazul e scumpul, lumina e scumpă, cum să trăim?. Vrem să fie bine. Am fost la toate protestele, pentru că suntem în vârstă. Tot tineretul a plecat și am rămas doar noi. Numai Ilan Șor poate să ne facă bine. Maia Sandu ne-a îngropat cu totul”, a declarat o manifestată din Orhei.

„Acest Parlament nu mai exprimă voința oamenilor. Suntem din ce în ce mai mulți și vom veni încă și mai mulți, până când această conducere nu va pleca, până când nu își vor da demisia. În ciuda tuturor impedimentelor, anunț încă o dată proteste non-stop în „Orășelul schimbării”. Puterea este în oameni, nu la ei. Știți că niciodată nu am mințit oamenii. Vă dau cuvântul meu, vom ajunge la alegeri anticipate și vă vom oferi o viață mai bună”, a declarat, din Israel, într-o intervenție live, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Adriana Vlas l-a acuzat pe liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, că s-ar folosi de vulnerabilitatea oamenilor pentru a se ascunde de justiție. PAS declară că manifestațiile sunt organizate din „bani murdari” și le cere organelor de drept să investigheze proveniența acestora.

„Acestea sunt pseudo-proteste prin care Șor folosește situația vulnerabilă a oamenilor pentru a se ascunde de justiție. PAS și-a asumat guvernarea și va continua să reformeze justiția, să lupte cu corupția, cu hoții și să asigure oamenilor un trai decent, inclusiv în aceste timpuri grele”, a declarat Adriana Vlas pentru NM.

Potrivit Partidului „ȘOR”, la protestul de astăzi sunt așteptați circa 50 de mii de oameni. Într-un comunicat emis astăzi, Șor s-a plâns că mai multe autobuze și microbuze ar fi fost somate să facă cale întoarsă, la indicația guvernării. Într-un comentariu pentru NM, Adriana Vlas a declarat că PAS va apăra dreptul la protest al oamenilor, dar „nu agreează coruperea lor”. „Această manifestație este una finanțată din bani murdari. Oamenii sărmani au ajuns în situația de a veni la protest pentru bani tot din cauza acestor hoți care au dus țara la sărăcie. Avem încrederea că organele vor investiga finanțarea acestuia și vor lua măsurile necesare în cel mai scurt timp”, a declarat Adriana Vlas pentru NM.

Amintim că Partidul ȘOR a organizat pe 18 septembrie un amplu protest în fața Președinției și a Parlamentului. Manifestanții au protestat împotriva guvernării și au cerut demisia actualei puteri și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Fruntașii formațiunii politice au anunțat proteste non-stop, până când guvernarea nu va lua act de solicitările lor. Între timp, liderul partidului, deputatul fugar Ilan Șor, a anunțat proteste masive în fiecare duminică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: