PAS reacționează la declarația lui Ciolacu că „în Republica Moldova sunt români, nu mai sunt moldoveni”
Full Article 2 minutes read

PAS reacționează la declarația lui Ciolacu că „în Republica Moldova sunt români, nu mai sunt moldoveni”

Partidul de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) a reacționat la declarația premierului României că „în Republica Moldova sunt români, nu mai sunt moldoveni”. Menționăm, declarația oficialului român a fost criticată de blocul „Victorie”, apropiat lui Ilan Șor, și Partidul Socialiștilor (PSRM). Într-un comentariu pentru NewsMaker, reprezentanții PAS au declarat că „Moldova este o țară liberă și toți cetățenii ei, moldoveni, români, ruși, ucraineni, găgăuzi, bulgari etc. sunt respectați și protejați”. 

Solicitată de NewsMaker pentru o reacție la subiect, purtătoarea de cuvânt a PAS Adriana Vlas a declarat că „Moldova este o țară liberă și toți cetățenii ei, moldoveni, români, ruși, ucraineni, găgăuzi, bulgari etc. sunt respectați și protejați”

„Și ne vom regăsi cu toții în spațiul unic european”, a adăugat reprezentanta partidului de guvernare.

Reacția vine după ce, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Digi24, prim-ministru României Marcel Ciolacu a declarat că  „Maia Sandu este singura soluție europeană și democratică pentru Moldova”. Oficialul a adăugat că „România va ajuta Republica Moldova, fiindcă în Republica Moldova sunt români. Nu mai sunt moldoveni și nu mai există limba moldovenească. Este limba română și sunt români”.

Blocul „Victorie”, apropiat fugarului Ilan Șor, și PSRM a criticat vehement declarația premierului României. PSRM a calificat spusele prim-ministrului român drept o „declarație anti-moldovenească” și o „insultă”. De asemenea, PSRM s-a declarat revoltat că autoritățile moldovenești nu au reacționat la astfel de afirmații. La rândul său, oligarhul fugar Ilan Șor a spus că democrația despre care vorbește Ciolacu implică „renunțarea noastră completă la independență și suveranitate în favoarea României”. Reprezentanții blocului „Victorie”, controlat de Șor, au organizat pe 16 mai și un protest în fața Ambasadei României la Chișinău. Detalii AICI.

NewsMaker a solicitat un punct de vedere la subiect și din partea Președinției și a Guvernului. Deocamdată nu avem un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: