PAS sare în apărarea Olesei Stamate, după ce expertul Valeriu Pașa a acuzat-o că ar fi sabotat reformarea justiției și lupta împotriva corupției
Full Article 4 minutes read

PAS sare în apărarea Olesei Stamate, după ce expertul Valeriu Pașa a acuzat-o că ar fi sabotat reformarea justiției și lupta împotriva corupției

Partidul de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) respinge declarațiile expertului WatchDog și membru al Consiliului Centrului pentru comunicare strategică și combatere a dezinformării, Valeriu Pașa, în care o acuză pe deputata Olesea Stamate că ar fi sabotat reformarea justiției și lupta împotriva corupției. Într-o reacție publică, vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popșoi a îndemnat experții și reprezentanții societății civile să vină „cu soluții și propuneri constructive, dar să nu tirajeze falsuri și teorii ale conspirației”.

Pașa, critici dure în adresa Olesei Stamate: „Cât de naivi pot fi ăștia din PAS?”

Deputata PAS Olesea Stamate a anunțat pe 19 ianuarie că începând cu 1 februarie nu vai mai deține funcția de președinte al comisiei juridice a parlamentului. Parlamentara a spus că intenționează să se concentreze pe activitatea legislativă, renunțând la munca de organizare. O zi mai târziu, pe 20 ianuarie, expertul WatchDog Valeriu Pașa a venit cu o reacție, pe pagina sa de Facebook, în care o acuză pe Stamate că ar fi sabotat reformarea justiției, iar PAS-ul – că ar fi închis ochii din „lene” și „incompetență politică”.

„Mie și nu doar mie încă din 2019 îmi este clar cine este Olesea Stamate și ale cui interese le face. În loc să fie dată afară din funcție și din partid, aceasta încă va ieși „pe cal alb”. Misiunea de a sabota reformarea justiției și lupta împotriva corupției și-a îndeplinit-o cu brio. Iar în demisie pleacă probabil pentru că în sfârșit, după mai bine de 4 ani, se pare că unora în PAS le-a venit mintea la cap și au început să o „scoată de la butoane”, adică să ia decizii fără să o întrebe. (…) Și tot, pur accidental, fix în această perioadă se pregătește o mare ”bombă” care vine de la un ”bun cunoscut” al doamnei Stamate, fost mare șef la SIS și CNA. Vine prin prietenii pe care ”cunoscutul” i-a protejat cu brio. De data asta Slava. E prețul pe care guvernarea îl plătește pentru miopie politică”, a scris Valeriu Pașa pe Facebook.

PAS sare în apărarea Olesei Stamate: „Valeriu Pașa s-a rătăcit”

La două zile de la postarea lui Pașa și trei de la anunțul Olesei Stamate, mai mulți exponenți ai PAS au sărit în apărarea parlamentarei și l-au criticat pe noul membru al Consiliului centrului format pentru contracararea propagandei și a dezinformării. Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a îndemnat „toți experții, reprezentanții societății civile să vină cu soluții și propuneri constructive, dar să nu tirajeze falsuri și teorii ale conspirației”, iar deputatul PAS Vitalie Jacot a declarat public că Valeriu Pașa s-a fi „rătăcit”.

„Doamna Olesea Stamate este parte a echipei și mereu a depus efort maxim pentru a-și exercita profesionist și onest atribuțiile de președinte a Comisiei Juridice. Putem avea viziuni și abordări diferită asupra faptului cum trebuie să meargă unele procese, însă doar împreună cu întreaga echipă a PAS ne-am asumat reforma justiției și vom depune în continuare tot efortul pentru a duce la capăt acest proces deloc simplu”, a scris deputatul PAS Mihai Popșoi pe pagina sa de Facebook.

„Mă uit la atacurile furibunde ale lui V. Pașa asupra colegei mele O. Stamate și nu înțeleg: e un complex intern al domnului, e o răfuială bazată pe ceva mai vechi ce noi nu cunoaștem?.. Ce e? (…) Bazându-mă pe știre de cauză, știind lucrurile pe intern, afirm cu certitudine: Valeriu Pașa s-a rătăcit. Cauza n-o cunosc. (…) Mai știu un lucru: să ai dubii – e normal. E chiar foarte bine. Și dacă ar avea dubii, unul din pașii pe care l-ar face dl Pașa e să vorbească cu dna Stamate și să-i adreseze careva întrebări care-l frământă. Pentru a acuza nu doar la general, ci argumentat, cu probe. Dar Valeriu Pașa dubii n-are… Trist!”, a scris deputatul PAS Vitalie Jacot pe pagina sa de Facebook.

NM a telefonat-o astăzi pe Olesea Stamate pentru un comentariu, însă aceasta nu a răspuns la telefon.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: