PAS și alte 14 partide politice vor semna pactul „Pentru Europa”
Full Article 1 minutes read

PAS și alte 14 partide politice vor semna pactul „Pentru Europa”

15 partide politice proeuropene, inclusiv partidul de guvernare, vor semna un acord intitulat „Pactul Pentru Europa”. Informația a fost confirmată pentru NM de mai multe surse.

Liderul Platformei DA, Dinu Plângău, a declarat pentru NM că pactul va fi semnat duminică. Printre semnatari se numără și Mișcarea Alternativa Națională (MAN), fondată de către primarul capitalei Ion Ceban, a precizat pentru NM Gaik Vartanean, care a amintit că formațiunea din care face parte a propus această inițiativă.

Acordul va fi semnat și de către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), a declarat pentru NM deputatul Radu Marian. Iar secretarul general al PAS, Artur Mija, a precizat: „Noi o sa susținem inițiativele de promovare a Uniunii Europene și vom semna”.

Inițiativa a fost formulată de blocul politic proeuropean „Împreună”, din care fac parte Platforma DA, Liga Orașelor și a Comunelor (LOC), Partidul Schimbării și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB).

Amintim că blocul „Împreună” a fost creat pe 14 aprilie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: