Patru ex-deputați, din cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită, au fost reținuți pentru 72 de ore
Full Article 2 minutes read

Patru ex-deputați, din cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită, au fost reținuți pentru 72 de ore

Patru foști deputați au fost reținuți astăzi, 2 februarie, pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de către Procurorii Anticorupție la domiciliile lor. Informația a fost confirmată de către procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale. La rândul său, deputatul partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, pentru NM, a confirmat reținerea a doi deputați din cadrul partidului. 

„Confirmăm reținerea pe un termen de 72 de ore a 4 ex-deputați dintre cei la care astăzi se fac perchezițiile. Numele acestora nu le putem confirma deoarece sunt date cu caracter personal”, a spus pentru NM, Mariana Cherpec.

La rândul său, deputatul partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, pentru NM, a confirmat reținerea a doi deputați din cadrul partidului. Este vorba despre Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc.

Cu ei se desfășoară acum acțiuni procesuale și ulterior avocații vor oferi toate informațiile”, a spus Ulanov, pentru NM.

Potrivit surselor ZdG din cadrul organelor de drept, au fost reținuți și ex-deputații Artur Reșetnicov și Anatolie Zagorodnîi.

Menționăm că în această dimineață, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins cu percheziții la mai multe adrese. Perchezițiile se efectuează în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

În acest fel, sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.

Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

„Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei”, comunică reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: