Patru vameși din Moldova, reținuți: ar fi cerut bani de la transportatorii de colete și pasageri. Reacția Serviciului Vamal
Full Article 2 minutes read

Patru vameși din Moldova, reținuți: ar fi cerut bani de la transportatorii de colete și pasageri. Reacția Serviciului Vamal

Patru vameși din Republica Moldova au fost reținuți pe 18 iulie. S-a întâmplat urmare a perchezițiilor matinale la postul vamal Leușeni și la domiciliile acestora. Bănuiții ar fi pretins și acceptat bani de la transportatorii de colete și pasageri, în schimb – ar fi omis verificarea minuțioasă a bunurilor transportate de aceștia și, respectiv, i-ar fi scutit de achitarea drepturilor de import. În timpul perchezițiilor au fost ridicați bani, „purtători de informații și alte probe relevante pentru cauză”. Informația a fost comunicată de Centrul Național Anticorupție (CNA). 

Reprezentanții CNA au raportat că patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți de ofițerii instituției, într-un dosar de corupție, în urma perchezițiilor din dimineața zilei de 18 iulie la postul vamal Leușeni.

Vameșii au fost reținuți pentru 72 de ore.

„Bănuiții ar fi pretins și acceptat diverse sume de bani de la transportatorii de colete și pasageri care operau curse internaționale din și spre țările Uniunii Europene. Remunerațiile ilicite ar fi fost pretinse pentru facilitarea procedurilor vamale sau pentru eludarea completă a acestora cum ar fi omiterea verificărilor minuțioase privind bunurile transportate și, respectiv, scutirea de achitare a drepturilor de import”, au comunicat reprezentanții Centrului.

Instituția a adăugat că pe 18 iulie au fost desfășurate 8 percheziții care au vizat birourile de serviciu, automobilele și domiciliile bănuiților. „Au fost ridicate mijloace financiare, proveniența cărora urmează a fi stabilită, purtători de informații și alte probe relevante pentru cauză”, au menționat reprezentanții CNA.

„Conducerea Serviciului Vamal condamnă cu vehemență și nu tolerează acțiunile de corupție în cadrul instituției”, au declarat reprezentanții Serviciului Vamal în reacție la perchezițiile și reținerile angajaților.

Patru vameși din Moldova, reținuți: ar fi cerut bani de la transportatorii de colete și pasageri. Reacția Serviciului Vamal

cna.md

În dimineața zilei de 18 iulie, purtătoarea de cuvânt a CNA a declarat pentru NewsMaker că mascații instituției se află la postul vamal Leușeni și că mai mulți angajați vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat ilegal bani. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: