Pavel Durov rămâne reținut pentru încă 48 de ore. Procurorii francezi urmează să facă publice acuzațiile care i se aduc
Full Article 2 minutes read

Pavel Durov rămâne reținut pentru încă 48 de ore. Procurorii francezi urmează să facă publice acuzațiile care i se aduc

Autoritățile autoritățile din Franța au prelungit pentru încă două zile perioada de reținere a fondatorului și directorului executiv al Telegram, Pavel Durov. Informația a fost raportată de agenția franceză de presă AFP în seara de 25 august. Perioada inițială de reținere pentru interogatoriu poate dura maximum 96 de ore, adică patru zile. 

Pavel Durov se află într-un penitenciar pentru migranți de la aeroportul Le Bourget din Paris, scrie Sirena.

Autoritățile franceze au extins perioada de reținere a omului de afaceri cu încă 48 de ore. Perioada de reținere poate dura pâna la 96 de ore. Ulterior, instanța de judecată va hotărî dacă îl eliberează sau înaintează acuzațiile și îl arestează preventiv.

Organele de drept nu au făcut nicio declarație cu privire la cazul lui Pavel Durov până acum. Parchetul de la Paris a declarat anterior că va dezvălui învinuirile care i se aduc pe 26 august.

Precizăm că Pavel Durov a fost reținut la aeroportul Le Bourget din Paris, în seara de 24 august, în jurul orei locale 20:00. S-a întâmplat imediat după ce omul de afaceri în vârstă de 39 de ani a ieșit din avionul său privat, cu care a călătorit până în capitala franceză din Azerbaidjan.

Potrivit AFP, care face referire la una din sursele sale, Pavel Durov este vizat într-o anchetă preliminară cu privire la mai multe infracțiuni, inclusiv fraudă, trafic de droguri, cyberbullying, crimă organizată și propaganda terorismului. Acesta ar fi acuzat că nu a luat măsuri pentru a opri utilizarea platformei sale prin intermediul căreia s-au săvârșit infracțiunile.

Telegram a publicat o reacție la reținerea proprietarului său în seara de 25 august. Reprezentanții platformei au declarat că aceasta respectă legislația UE, inclusiv Legea privind serviciile digitale, iar moderarea sa „se încadrează în standardele industriei și se îmbunătățește constant”. „Este absurd să pretinzi că o platformă sau proprietarul acesteia sunt responsabili pentru abuzurile de pe acea platformă”, au adăugat reprezentanții Telegram.

***

Precizăm că Pavel Durov a înființat aplicația de mesagerie Telegram, care are sediul în Dubai, Emiratele Arabe Unite, în 2013. Aceasta are aproape un miliard de utilizatori. Platforma este cotată printre cele mai importante rețele sociale, alături de Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram, TikTok și WeChat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: