PCCOCS va revizui cauza penală în care Viorel Țopa a fost condamnat pentru delapidarea averii străine
Full Article 2 minutes read

PCCOCS va revizui cauza penală în care Viorel Țopa a fost condamnat pentru delapidarea averii străine

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a deschis procedura de revizuire a cauzei penale în care cetățeanul Viorel Țopa a fost condamnat pentru delapidarea averii străine în proporții deosebit de mari și a trimis în judecată materialele cercetării privind revizuirea.

În baza cererii de revizuire a procesului penal, adresată de către avocatul lui Viorel Țopa la 5 octombrie 2020, precum și a investigațiilor suplimentare efectuate pe caz, procurorii PCCOCS au dispus la 18 ianuarie 2021 deschiderea procedurii de revizuire. Informația a fost făcută publică pe 12 martie.

„După efectuarea unui șir de acțiuni de urmărire penală, la 10 martie curent, procurorul a înaintat toate materialele, împreună cu concluziile sale, în instanța de judecată. Conform procedurii, instanța de judecată urmează să verifice dacă sunt întrunite cerințele legale pentru declanșarea procedurii de revizuire, precum și să facă o reevaluare a probatoriului, de această dată ținând cont și de noile probe acumulate în exercitarea căii extraordinare de atac”, se arată în comunicat.

Procurorii vor pleda pentru o examinare completă, obiectivă și transparentă a cazului cu garantarea tuturor drepturilor procesuale ale părților.

Amintim că în privința omului de afaceri Viorel Țopa, urmărirea penală a fost pornită în anul 2010 pentru fapte comise în perioada anilor 2000-2001. Prin sentința din 13 ianuarie 2012, acesta a fost condamnat la 8 ani închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: