PDM își retrage moțiunea de cenzură, însă va vota una propusă de PSRM. Candu: „Vom susține orice moțiune contra guvernului”
Full Article 2 minutes read

PDM își retrage moțiunea de cenzură, însă va vota una propusă de PSRM. Candu: „Vom susține orice moțiune contra guvernului”

Partidul Democrat din Moldova a retras moțiunea de cenzură împotriva guvernului Sandu, pe care a depus-o luna trecută. Anunțul a fost făcut astăzi, 7 noiembrie, de către deputatul PDM, Andrian Candu. Acesta a precizat că democrații vor să deblocheze, astfel, activitatea legislativului, întrucât guvernul nu ar fi prezentat încă un raport de activitate. Totodată, Candu a precizat că partidul pe care îl reprezintă va susține o eventuală moțiune depusă de PSRM.

„Guvernul și prim-ministrul dau dovadă de lașitate, deoarece timp de 3 săptămâni, așa cum spune legislația, guvernul nu a venit cu un raport ca răspuns la această moțiune. În lipsa acestui raport, în parlament nu poate fi examinată moțiunea. În cazul în care nu poate fi examinată moțiunea, avem un blocaj, întrucât nu pot fi desfășurate ședințele plenare. Până astăzi nu există un raport”, a argumentat Andrian Candu.

Acesta a mai menționat că PDM va susține orice propunere de demitere a Maiei Sandu și a guvernului condus de aceasta.

„Am decis să deblocăm activitatea parlamentului, însă asta nu înseamnă că noi renunțăm la ideea demisiei acestui guvern, pe care îl considerăm cel mai slab guvern de la independența Republicii Moldova, cel mai ineficient, lipsit de performanțe și lipsit de reforme”, a precizat Andrian Candu.

Amintim că președintele Igor Dodon a anunțat că PSRM pregătește o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu. Ședința legislativului, în cadrul căreia va fi dezbătut acest subiect, se va desfășura vineri, la ora 15:00.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: