Pe 4 aprilie, deputații vor vota componența comisiei de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru CSP și CSM
Full Article 50 second read

Pe 4 aprilie, deputații vor vota componența comisiei de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru CSP și CSM

Parlamentul va examina candidaturile membrilor în Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Biroul permanent al Legislativului a aprobat, în ședința de astăzi, ordinea de zi pentru lucrările plenului din 4 aprilie 2022.

Astfel, deputații vor dezbate proiectele de hotărâre privind desemnarea  membrilor în Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor. Candidații propuși sunt Nadejda Hriptievschi, Tatiana Răducanu și Vitalie Miron.

Comisia de evaluare va fi constituită din șase membri. Trei dintre ei vor fi numiți de partenerii de dezvoltare. Ceilalți vor fi propuși de către Parlament, fiind respectat principiul de proporționalitate între majoritate și opoziție, reieșind din numărul de mandate obținute.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: