Pe jos sau cu mașina. Ucraina închide frontierele pentru transportul aviatic, feroviar și pentru autocare
Full Article 2 minutes read

Pe jos sau cu mașina. Ucraina închide frontierele pentru transportul aviatic, feroviar și pentru autocare

Ucraina închide toate punctele de trecere a frontierei pentru transportul aviatic, feroviar, dar și pentru autocare, informează agenția Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, sâmbătă, 14 martie. 

„Din 17 martie 2020, ora 00:00, pentru următoarele două săptămâni, vor fi închise toate punctele de trecere a frontierei Ucrainei pentru transportul aviatic, feroviar, precum și pentru autocarele cu pasageri. Pentru cetățenii ucraineni care călătoresc cu mijloacele proprii de transport, punctele de trecere sunt deschise”, se arată în comunicat.

Totodată, Consiliul Național pentru Securitate și Apărare lansează un îndemn pentru toți ucrainenii, de a se întoarce în țară până pe 17 martie 2020. În cazuri excepționale, aceștia ar putea fi aduși cu ajutorul unor curse speciale.

De asemenea, se menționează că, din 16 martie, ora 00:00, timp de două săptămâni, va fi interzis accesul în Ucraina a cetățenilor străini și apatrizi, cu excepția celor care dețin drept de ședere permanent sau temporar pe teritoriul Ucrainei, dar și pentru diplomații acreditați, misiunile diplomatice și reprezentanții organizațiilor internaționale.

Amintim că, sămbătă, 14 martie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a anunțat că Ucraina interzice trecerea frontierei de stat, inclusiv în regim de tranzit, pentru cetățenii străini și apatrizi. 

Vineri, 13 martie, în Ucraina a fost înregistrat primul deces cauzat de noul tip de coronavirus – o femeie în vârstă de 71 de ani. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: