Pe lângă Tauber, încă un moldovean a fost inclus pe lista de sancțiuni a SUA. Motivul
Full Article 1 minutes read

Pe lângă Tauber, încă un moldovean a fost inclus pe lista de sancțiuni a SUA. Motivul

Încă un cetățean al Republicii Moldova a fost inclus pe lista sancțiunilor Statelor Unite ale Americii pe 23 februarie. Este vorba despre Valerii Copeichin, care a căzut sub incidența măsurilor restrictive pentru că „activează într-un sector al economiei ruse conceput pentru a sprijini baza militaro-industrială a Federației Ruse”. Informațiile au fost raportate pe site-ul Biroul pentru Controlul Activelor Străine al Departamentului de Trezorerie al SUA.

Precizăm că, pe 23 februarie, și deputata Marina Tauber, membră a exhipei oligarhului fugar Ilan Șor, a fost inclusă în lista sancțiunilor americane. Tauber a fost sancționată pentru facilitarea încercărilor lui Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi.

Sancțiunile SUA includ interdicția de intrare în țară, înghețarea activelor precum și interzicerea tranzacțiilor în Statele Unite și cu cetățenii americani. În plus, acestea interzic vânzarea de bunuri, prestarea de servicii și transferul de bani către persoanele care se află pe lista de sancțiuni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: