Pensiile vor fi indexate cu 6%, din 1 aprilie. Vot pozitiv la Guvern
Full Article 50 second read

Pensiile vor fi indexate cu 6%, din 1 aprilie. Vot pozitiv la Guvern

Pensiile vor fi indexate cu 6%, începând cu 1 aprilie. Coeficientul va fi aplicat părții pensiei care nu depășește cuantumul salariului mediu lunar pe economie prognozat pentru anul curent – 13 700 lei. Un amendament în acest sens a fost avizat pozitiv de către Guvern, în ședința din 13 martie, scrie IPN.

Potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale, din 650 581 beneficiari de pensii plătite din mijloacele bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 9 802 beneficiari pensiile depășesc plafonul de 13 700 de lei.

Astfel, calculul estimativ al cheltuielilor necesare pentru indexarea prestațiilor sociale constituie 1 429 562,2 mii de lei, dintre care cheltuielile necesare din mijloacele bugetului de asigurări sociale de stat constituie 1 091 432,4 mii de lei, iar cheltuielile necesare din mijloacele bugetului de stat – 338 129,8 mii de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: