„Pentru ca să nu fie atinsă, și-a tras un carnet de partid PAS”. Nemerenco explică suspendarea șefei CNAMUP
Full Article 2 minutes read

„Pentru ca să nu fie atinsă, și-a tras un carnet de partid PAS”. Nemerenco explică suspendarea șefei CNAMUP

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a explicat decizia de a o suspenda din funcție pe directoarea CNAMUP Natalia Catanoi pe perioada anchetei de serviciu. Aceasta a remarcat că șefa CNAMUP a devenit, recent, membră a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Nemerenco susține că șefei CNAMUP i-au fost puse încă de la numirea în funcție obiective clare pentru un termen scurt – restructurarea și modernizarea instituției, îmbunătățirea calității serviciilor medicale, creșterea rapidității intervențiilor și curățirea de toate schemele vechi de corupție și elemente penale.

„S-a făcut renumită prin mai multe dosare de corupție deschise în a. 2017-2018 directorului de atunci Boris Golovin care activează bine-merci si astăzi cu suportul dnei director. Pentru că directorul nu s-a isprăvit nici cu una din misiuni, și nu a demonstrat abilități de a gestiona o așa instituție mare, ba mai mult, oferă protecție personală și menține în funcții penali, iar pentru ca să nu fie atinsă, și-a tras mai recent și un carnet de partid PAS, am luat decizia de a-i cere demisia, iar din moment ce a refuzat, am suspendat-o în condițiile legii, cu deschiderea anchetei de serviciu”, a argumentat Nemerenco.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) are un personal de circa 6000 de persoane și un buget de peste un miliard de lei.

Amintim că ministra Sănătății Ala Nemerenco a ordonat să fie inițiată o anchetă de serviciu pe marginea activității Nataliei Catanoi șefa CNAMUP.  Ea a fost suspendată din funcție și i s-a interzis provizoriu exercitarea atribuțiilor pe perioada anchetei de serviciu.

În ordinul semnat de ministra Sănătății se menționează că acțiunile directorului „au condus la un management defectuos”. Urmare a acesteia, „s-a soldat cu decesul pacienților”. Totodată, în ordin se declară că pacienții și angajații instituției sunt nemulțumiți, la fel s-ar înregistra „o lipsă de viziuni strategice de dezvoltare și activitate” a instituției.

De cealaltă parte, Catanoi respinge acuzațiile și susține că decizia ministrului Sănătății ar fi politizată.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: