„Pentru săptămâna aceasta este planificată ședința parlamentului”. Declarațiile lui Chicu după întrevederea cu Dodon și Grecianîi
Full Article 2 minutes read

„Pentru săptămâna aceasta este planificată ședința parlamentului”. Declarațiile lui Chicu după întrevederea cu Dodon și Grecianîi

Prima ședință a parlamentului din sesiunea toamnă-iarnă va avea loc în această săptămână. În cadrul acesteia urmează a fi discutate mai multe proiecte de lege, printre care și rectificarea bugetului de stat. Despre acest lucru a anunțat premierul Ion Chicu, după ședința conducerii de vârf a țării.

„Din câte am fost informat de doamna președintă a parlamentului, pentru săptămâna aceasta este planificată ședința parlamentului. O ședință foarte importantă, pentru că urmează a fi discutate și sper aprobate acele proiecte de legi care au fost aprobate în guvern săptămâna trecută”, a declarat Ion Chicu.

„Mă refer la pachetul de amendamente legislative legate de programul nou cu Fondul Monetar Internațional. În mod special remarc rectificarea bugetului de stat. Este o rectificare care vine să ajusteze principalii indicatori bugetari la evoluția indicatorilor economici. Vorbim aici de unele realocări. Va fi suplimentat bugetul sistemului educației cu aproape 140 de milioane de lei, dintre care 105 milioane vor merge pentru salarii suplimentare pedagogilor. Restul sumei, 31 de milioane vor merge pentru dotarea școlilor cu echipamente de protecție”, a spus Chicu.

Premierul a mai anunțat că în afară de rectificare bugetului de stat, ar urma să fie aprobate și alte amendamente. Este vorba despre „înăsprirea pedepselor pentru corupție și așa numitul pachet agricol”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: