Percheziții acasă la președintele Adunării Populare a Găgăuziei. Precizările Procuraturii Generale
Full Article 2 minutes read

Percheziții acasă la președintele Adunării Populare a Găgăuziei. Precizările Procuraturii Generale

Oamenii legii au efectuat pe 21 decembrie percheziții pe 6 adrese care au legătură cu președintele Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Dmitri Constantinov, inclusiv la domiciliul acestuia. Constantinov este suspectat de abuz în serviciu și samavolnicie. Informația a fost confirmată de Procuratura Generală (PG), într-un comunicat. 

Procuratura UTA Găgăuzia în comun cu Direcția de Poliție a UTA Găgăuzia, Inspectoratul de Poliție Comrat, cu suportul Batalionului cu destinație specială „Fulger” și angajaților Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP, au efectuat, la 21 decembrie 2023 percheziții în cadrul unei cauze penale, pornite conform bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor prevăzute de art. 335 și 352 din Codul penal al Republicii Moldova, pe faptul folosirii intenționate, de către o persoană care administrează o organizație comercială, a bunurilor organizației în interesul unor terțe persoane, precum și pe fapte de samavolnicie”, se arată în comunicatul PG.

În cadrul descinderilor, are au fost efectuate pe 6 adrese, au fost ridicate documente, laptopuri, telefoane mobile și alte bunuri.

Chiar dacă PG nu a oferit numele persoanei vizate de percheziții, Dmitri Consatantinov a confirmat pentru gagauzinfo.md că descinderile au avut loc la el acasă, cât și la domiciliul fiului său. Potrivit speaker-ului APG, organele de drept investighează modul în care acesta a ajuns să dețină o întreprindere de fabricare a alcoolului etilic.

Au deschis un dosar penal împotriva mea pentru fraudă, căutând niște contracte false. Se presupune că mi-am preluat în mod fraudulos întreprinderea de fabricare a alcoolului etilic. Nu este clar ce caută. Mi-au luat telefonul, iar soției mele – computerul. Am dat tot”, a spus Constantinov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: