Percheziții la un fost ministru al Sportului. Este cercetat în dosarul mitei de 200 000 de euro
Full Article 2 minutes read

Percheziții la un fost ministru al Sportului. Este cercetat în dosarul mitei de 200 000 de euro

Ofițerii CNA și procurorii au descins în dimineața de 19 noiembrie, cu percheziții la domiciliul, biroul și automobilul fostului ministru al Tineretului și Sportului, Serghei Afanasenco.

Acesta este cercetat penal în dosarul mitei de 200 000 de euro, în care este bănuit de corupere pasivă în proporții deosebit de mari. Este vorba despre cauza în care figurează și fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale (CSPLN) reținut, acum câteva zile. Acesta este acuzat de aranjarea unui contract de societate civilă prin care un teren public urma să intre în posesia unui agent economic.

În cadrul investigațiilor s-a constatat că fostul conducător al CSPLN ar fi acționat în complicitate cu fostul ministru al Tineretului și Sportului, iar banii i-ar fi împărțit. În fapt, suma de 200 000 de euro ar fi fost transmisă pentru darea în folosință a unui teren din strada Decebal 72/2, ce aparținea Centrului sportiv și Ministerului Sportului, cu ulterioara trecere a acestuia în proprietate publică în privată.

Pentru a perfecta actele necesare, șeful CSPLN ar fi cerut 200 000 de euro, bani pe care i-ar fi primit de la denunțător chiar în biroul său de serviciu.

Precizăm că, infracțiunea a fost comisă în 2015, în perioada în care bănuiții dețineau funcțiile de șef al CSPLN și de ministru al Tineretului și Sportului.

Serghei Afanasenco este bănuit de corupere pasivă și riscă până la 15 ani de pușcărie, dacă va fi găsit vinovat. În prezent, el este cercetat în stare de libertate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: