Percheziţii la Vama Sculeni. Poliţişti şi vameşi români, acuzaţi că ar luau mită ca să nu controleze mașini din Moldova
Full Article 2 minutes read

Percheziţii la Vama Sculeni. Poliţişti şi vameşi români, acuzaţi că ar luau mită ca să nu controleze mașini din Moldova

Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România a anunțat că procurorii anticorupție efectuează, astăzi, percheziţii în 7 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, dintre care una este sediul unei instituţii publice. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, instituţia vizată de percheziţii este Vama Sculeni de la frontiera cu Republica Moldova, unde polițiști și vameși ar fi luat mită pentru a nu controla anumite mașini.

Poliţişti şi ofițerii de la Vama Sculeni sunt acuzaţi că luau mită de la şoferi pentru a nu controla maşini de marfă care aduceau colete din Republica Moldova, potrivit surselor citate de Agerpres.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise de către funcţionari publici în legătură exercitarea atribuţiilor de serviciu, în cursul anului 2023. În cursul zilei de 22 noiembrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 7 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi”, se arată în comunicatul DNA, potrivit Digi24.ro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: