Percheziții matinale la Aeroportul din Chișinău, într-un dosar de corupție
Full Article 2 minutes read

Percheziții matinale la Aeroportul din Chișinău, într-un dosar de corupție

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău, în dimineața zilei de 1 aprilie. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi. Potrivit sursei, descinderile au loc într-un dosar de corupție.

„Efectuăm percheziții într-un dosar de corupție. Revenim cu detalii pe parcursul operațiunii”, a declarat Angela Starinschi pentru NM.

Potrivit CNA, activitatea Aeroportului nu a fost perturbată în urma descinderilor.

ACTUALIZARE: CNA anunță că a efectuat, în comun cu procurorii anticorupție, 16 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă şi corupere activă. Acțiunile de urmărire penală au vizat domiciliile, birourile de serviciu și mijloacele de transport ale persoanelor suspectate pe acest caz – vameși și persoane fizice.

La moment, potrivit sursei citate, 3 inspectori vamali sunt reținuți pentru 72 de ore, iar alți 4 inspectori vamali sunt cercetați în stare de libertate. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din Republica Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: