Persoanele care vin din Turcia, obligate să se autoizoleze dacă nu se încadrează în categoriile exceptate 
Full Article 2 minutes read

Persoanele care vin din Turcia, obligate să se autoizoleze dacă nu se încadrează în categoriile exceptate 

La intrare în Republica Moldova, persoanele care vin din Turcia vor fi obligate să stea în autoizolare timp de 14 zile. Măsura intră în vigoare de luni, 2 august, după ce Ministerul Sănătății a actualizat lista țărilor incluse în zona roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova. 

Pe lângă Turcia, în listă au mai fost incluse Islanda, Muntenegru, Maroc, Mauritania, San Marino și Elveția.

Persoanele care vin din Turcia, obligate să se autoizoleze dacă nu se încadrează în categoriile exceptate 

Excepții de la autoizolare pentru cei care s-au întors dintr-o zonă ROȘIE

Se stabilesc excepţii pentru următoarele categorii de persoane, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecţie respiratorie sau stare febrilă:

  • persoanele care deţin un act confirmativ de vaccinare anti-COVID-19, prezentat în una dintre limbile română, engleză, franceza, germană, italiană sau rusă. Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • copiii cu vârsta de până la 6 ani;
  • copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau cu cel mult 72 ore înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport proprii. Confirmarea trebuie să fie prezentată în una dintre limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă;
  • persoanele care deţin un act confirmativ de prezență a anticorpilor antiCOVID-19, prezentat în una dintre limbile română, engleză, franceza, germană, italiană sau rusă. Actul confirmativ este valabil pe durata a 90 zile de la data efectuării investigației.
  • persoanele în tranzit (care nu depășește 24 ore de la momentul înregistrării intrării în Republica Moldova), itinerarul tranzitării fiind stabilit de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Persoanele care se află în regim de autoizolare (carantină), indiferent de zona din care au sosit, pot întrerupe acest regim după a 7-a zi dacă efectuează un test PCR COVID-19, iar rezultatul acestuia este negativ.

Precizăm că pe 18 iulie, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat noi măsuri privind controlul și combaterea infecției COVID–19. Măsurile vizează, în special, traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: