Persoanele care vor să voteze la parlamentare în altă localitate mai au o zi la dispoziție pentru a depune cereri
Full Article 1 minutes read

Persoanele care vor să voteze la parlamentare în altă localitate mai au o zi la dispoziție pentru a depune cereri

Joi, 10 iunie, este ultima zi de depunere cererilor privind declararea locului nou de ședere pentru persoanele care își doresc să-și exercite dreptul la vot într-un loc diferit de cel unde își au viza de reședință.

Comisia Electorală Centrală precizează că, pentru a putea vota la o altă secție de votare decât cea conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze.

Procedura dată permite alegătorului să fie înscris în lista electorală de bază a secției de votare conform locului nou de ședere declarat și să-și poată exercita dreptul la vot la secția de votare respectivă.

La depunerea declarației, alegătorul va prezenta actul de identitate în original pentru confirmare. Declaraţiile depuse la scrutinele anterioare nu mai sunt valabile.

Alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie. Pentru acest scrutin, vor fi constituite, în total, 2149 de secții de votare, dintre care 146 în diaspora.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: