Peskov a comentat declarația lui Dodon despre pregătirea „conexiunii” Moldovei cu România
Full Article 2 minutes read

Peskov a comentat declarația lui Dodon despre pregătirea „conexiunii” Moldovei cu România

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a comentat declarația fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, despre faptul că actuala șefă a statului Maia Sandu și „stăpânii săi din exterior” ar pregăti o „conexiune militară și politică a țării noastre la teritoriul României”. 

Peskov le-a spus jurnaliștilor că Kremlinul nu deține informații detaliate despre o posibilă unire a Moldovei cu România și NATO.

În același timp, potrivit acestuia, Moscova știe deja că în Chișinău există forțe care susțin „anexarea” Moldovei de către România.

Astfel de forțe există, întradevăr, cunoaștem acest lucru”, a declarat Peskov.

Aflat în arest la domiciliu și fiind cercetat penal pentru acte de corupție, trădare de patrie, îmbogățire ilicită și finanțare ilegală a partidului, socialistul Igor Dodon a publicat pe 8 iunie un text în care a lansat mai multe acuzații în adresa actualului președinte al țării.

„Se vede foarte clar că Maia Sandu și stăpânii ei din exterior merg pe scenariul ucrainean, provocând destabilizarea intenționată a situației, iar unii factori politici din Occident vor să folosească moldovenii drept carne de tun în lupta geopolitică ce se dă acum în această regiune. De fapt, toate aceste procese de înarmare și această isterie antirusească se face în mod special, pentru a justifica prezența unor trupe străine de factură NATO pe teritoriul Republicii Moldova. Se pregătește o conexiune militară și politică a țării noastre la teritoriul României, cu renunțarea la neutralitate. Fără a consulta opinia cetățenilor și contrar normelor constituționale, se pregătește o Unire tehnică, politico-militară, pe care ulterior vor încerca să o formalizeze și legalizeze juridic de Parlamentul majoritar PAS și de Curtea Constituțională capturată, sub „protecția” trupelor străine prezente aici, așa cum a mai fost în istoria poporului nostru la începutul secolului trecut”.

Igor Dodon, ex-președintele R. Moldova

Președinția nu a comentat acuzațiile lui Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: