Peskov a declarat pentru o publicație americană că Putin va fi reales cu peste 90% din voturi, iar apoi s-a răzgândit: „Au distorsionat mesajul”
Full Article 2 minutes read

Peskov a declarat pentru o publicație americană că Putin va fi reales cu peste 90% din voturi, iar apoi s-a răzgândit: „Au distorsionat mesajul”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat pentru The New York Times că Vladimir Putin va fi reales în calitate de președinte cu peste 90% din voturi. Ulterior, acesta a negat că ar fi făcut asemeanea afirmații spunând că jurnaliștii ar fi „distorsionat” mesajul.

The New York Times i-a luat un interviu lui Dmitri Peskov, în cadrul căruia, prinre altele, a vorbit despre viitoarele alegeri prezidențiale din Rusia, care urmează să aibă loc în anul 2024.

Alegerile noastre prezidențiale nu înseamnă democrație democrație, ci o birocrație costisitoare. Putin va fi reales anul viitor cu peste 90% din voturi”, a declarat acesta în interviu, relatează Nokta.

Ulterior, însă acesta și-a retractat propriul citat.

Pare că este așa, însă nu este. În privința faptului că Putin va fi ales, lucru de care sunt sigur, bazându-mă pe nivelul de consolidare a societății în jurul lui Putin, da, este corect. În rest, a fost o întrebare despre alegeri, iar răspunsul a fost că, deși alegerile sunt o cerință a democrației și Putin însuși a decis să le organizeze, dar, teoretic, ele pot nici măcar să nu fi organizate. Pentru că este deja evident că Putin va fi ales. Aceasta este opinia mea personală. Dar ei în așa mod au distorsionat-o”, a spus el.

De asemenea, în cadrul interviului, Peskov a vorbit despre războiul ruso-ucrainean, afirmând că până în prezent nu există „niciun motiv” pentru a semna acorduri de pace și că Rusia va continua să desfășoare „operațiunea specială”, așa cum numește regimul de la Moscova agresiunea împotriva țării vecine. Întrebat despre dorința Rusiei de a acapara „în continuare” teritorii ucrainene, Peskov a declarat: „Nu. Vrem doar să controlăm toate acele pământuri care acum sunt consemnate în Constituția noastră ca fiind ale noastre”.  Precizăm că, pentru autoritățile ruse, aceste teritorii includ regiunile ucrainene ocupate Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: