Peste 13 persoane suspectate de implicare în vandalizarea instituțiilor statului au fost reținute. Precizările lui Efros
Full Article 2 minutes read

Peste 13 persoane suspectate de implicare în vandalizarea instituțiilor statului au fost reținute. Precizările lui Efros

Peste 13 persoane care sunt suspectate de implicare în vandalizarea sediilor Guvernului, Curții Supreme de Justiție și Teleradio-Moldova au fost reținute. Ancheta pe marginea cazului se află în plină desfășurare, iar cei implicați vor sancționați conform legii. Precizările au fost făcute pe 2 octombrie de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, scrie Moldova 1.

Îmi pare foarte rău că tinerii din Republica Moldova sau o parte dintre aceștia sunt manipulați și cumpărați, ajungând să-și vândă valorile și țara. Autoritățile, în special Inspectoratul General de Poliție, au reacționat prompt și au reținut în flagrant mai mulți indivizi implicați. Aceste persoane vor fi trase la răspundere pentru acțiunile ilegale pe care le-au comis și atenționez că viitorul acestor persoane va fi pătat în baza acestor acțiuni ilegale care au fost admise de ei”, a adăugat Adrian Efros.

Precizăm că, la sfârșitul lunii septembrie, clădirile Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Guvernului, Curții Supreme de Justiție și Teleradio-Moldova au fost vandalizate, prin stropire cu vopsea. Inspectoratul General al Poliției a comunicat că în spatele acestor acțiuni stă un grup de tineri din țara noastră, care au fost recrutați și instruiți la Moscova pentru a vandaliza instituțiile statului, cu scop de destabilizare.

Pe 27 septembrie, oamenii legii au reținut doi tineri cu vârsta de 20 și, respectiv, 21 de ani care au comis atacurile asupra Guvernului și Ministerului Muncii. Indivizii au primit 5 000 de euro pentru atacul împotriva clădirii Executivului. Aceștia au fost arestați pentru 20 de zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: