Peste 20 de incendii de vegetație au izbucnit în Moldova timp de o zi. Drochia, raionul cel mai afectat
Full Article 2 minutes read

Peste 20 de incendii de vegetație au izbucnit în Moldova timp de o zi. Drochia, raionul cel mai afectat

Peste 20 incendii de vegetație uscată au fost stinse de pompieri în ultimele 24 de ore. Acestea au izbucnit în raioanele Drochia, Cahul, Căușeni, Aneii Noi, Taraclia, Basarabeasca și UTA Găgăuzia.

Intervenția salvatorilor a fost necesară în localitatea Fântânița, raionul Drochia, unde, din cauza arderii, a fost afectată suprafața de 10 ha a unui teren. Tot în această localitate, un incendiu a afectat peste 500 metri dintr-un lan de floarea soarelui. La fața locului, pentru stingere, au intervenit două echipe de pompieri.

Un alt incendiu unde a fost necesară intervenția angajaților IGSU a avut loc în localitatea Moscovei, raionul Cahul. Aici salvatorii au stins 7 ha de iarbă uscată.

Incendii similare au fost înregistrate și în UTA Găgăuzia, raioanele Căușeni, Anenii Noi, Taraclia și Basarabeasca.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență amintește că orice scânteie poate provoca incendii pe spații extinse în condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate. Pentru a evita situațiile de risc, specialiștii îndemnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, iar în cazul în care observă focare de ardere – să apeleze de urgență Serviciul 112, pentru a evita extinderea focului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: