Peste 400 de clase din R. Moldova se află în carantină. Câți elevi și cadre didactice au fost confirmați pozitiv
Full Article 2 minutes read

Peste 400 de clase din R. Moldova se află în carantină. Câți elevi și cadre didactice au fost confirmați pozitiv

420 de clase din Republica Moldova se află la moment în carantină. Datele sunt prezentate de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării. Potrivit celor de la Minister, 941 de elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal sunt infectați cu Covid, iar cadre didactice – 230. 

Datele au fost puse la dispoziția Ministerului Educației și Cercetării de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului și instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior.

Astfel, în învățământul preșcolar se înregistrează 77 de cazuri active de Covid printre copii. Cadre didactice infectate sunt 81. În învățământul primar, gimnazial și liceal sunt infectați 941 de elevi, cadre didactice – 230. În învățământul profesional tehnic, cazuri active printre elevi sunt 48, iar în rândul cadrelor didactice – 21. În învățământul superior, 42 de studenți sunt infectați cu Covid, iar cadre didactice – 23

Potrivit acelorași date, în învățământul preșcolar, 82 de grupe se află în carantină, pe când în învățământul primar, gimnazial și liceal – 420 de clase.

Cei de la Minister mai anunță că rata de vaccinare a cadrelor didactice cu schema completă în învățământul preșcolar reprezintă 76,46%, în învățământul primar, gimnazial și liceal – 84,51%, în învățământul profesional tehnic – 86,82% și în învățământul superior – 85,35%.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: