Peste 60% dintre imigranții stabiliți în 2021 în România sunt originari din Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

Peste 60% dintre imigranții stabiliți în 2021 în România sunt originari din Republica Moldova

70% dintre imigranţii definitivi stabiliţi anul trecut în România, în anul 2021, sunt originari din Republica Moldova și Ucraina, scrie ziaruldeiași.ro.

Aproape 50.000 de imigranţi s-au stabilit definitiv în România în 2021. Dintre aceştia, 27% s-au dus la Bucureşti, în Nord-Vest, Centru, Sud Vest şi Vestul ţării au ajuns în total doar 10% dintre imigranţi, în schimb 60% s-au oprit în Macroregiunea Doi, care cuprinde judeţele ce au graniţă comună cu Republica Moldova şi Ucraina.

Datele mai arată că 70% dintre imigranţii definitivi stabiliţi în 2021 în România de anul trecut veneau din Republica Moldova (62%) şi Ucraina (8%).

Din Germania şi Italia s-au întors câte 2,2%, din SUA şi Canada 1,6%, respectiv 1,5%, iar din Franţa, Austria, Ungaria şi Israel între 0,7% şi 0,3%.

Imigranţii definitiv, cunoscuţi şi ca “imigranţi cu schimbarea domiciliului”, sunt persoanele (ce au acum cetăţenie română) care imigrează în România, adică renunţă la domiciliul de pe teritoriul altui stat şi îşi stabilesc domiciliul în România, cu adresa declarată ca locuinţă principală trecută în actul de identitate (CI/CI provizorie, BI).


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: