27 august Ziua Independenței
Максим Андреев, NewsMaker

Peste 6600 de polițiști vor asigura buna desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate

Peste 6630 de polițiști vor asigura buna desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Declarații în acest sens au fost făcute de Marin Maxian, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 10 iulie.

Astfel, 4946 de angajați ai poliției vor asigura ordinea publică în raza de 100 de metri de secțiile de votare, iar alți 292 de angajați vor asigura documentarea eventualelor încălcări în ziua alegerilor.

De asemenea, a fost dublat numărul grupele operative de documentare procesuală. Mai exact, este vorba despre peste 727 de angajați care vor reacționa la orice apeluri și sesizări înregistrate la serviciul 112.

Precizăm că pe 11 iulie 2021 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. La scrutin vor participa 23 de concurenți electorali. Este vorba despre Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul „Șor”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”, Partidul Democrat din Moldova, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Unității Naționale, Partidul Politic „Democraţia Acasă”, Partidul Politic „NOI”, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Alianța pentru Unirea Românilor, Partidul Verde Ecologist, Partidul Legii şi Dreptăţii”, Partidul Politic „Puterea Oamenilor”, Partidul Regiunilor din Moldova, Partidul „Patrioții Moldovei”, Partidul Schimbării, Partidul „Noua Opțiune Istorică”, Partidul Oamenilor Muncii și candidatul independent Veaceslav Valico.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

UE a aprobat al 18-lea pachet de sancțiuni contra Rusiei: „Lovim în inima mașinii de război a Kremlinului”

Uniunea Europeană a aprobat vineri, 18 iulie, cel de-al 18-lea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, care introduce măsuri fără precedent. Printre acestea se numără plafonarea prețului petrolului, interzicerea conductelor Nord Stream și restricții impuse băncilor chineze care ajută Moscova să ocolească sancțiunile.

Potrivit unor surse diplomatice citate de Reuters, plafonul G7 pentru prețul petrolului rusesc va fi coborât la 47,6 dolari pe baril.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von de Leyen, a declarat că prin cel de-al 18-lea pachet de sancțiuni Uniunea Europeană lovește „în inima mașinii de război a Rusiei”.

Șefa diplomației europene, Kaja Kallas, a transmis pe rețeaua X că „este unul dintre cele mai puternice pachete de sancțiuni de până acum”.

„Reducem și mai mult bugetul de război al Kremlinului, urmărind încă 105 nave ale flotei fantomă și pe cei care le susțin și limitând accesul băncilor rusești la finanțare. Conductele Nord Stream vor fi interzise. Va fi un plafon mai mic pentru prețul petrolului. Exercităm o presiune mai mare asupra industriei militare rusești, asupra băncilor chineze care facilitează eludarea sancțiunilor și blocăm exporturile tehnologiei utilizate în drone. Pentru prima dată, includem în lista sancțiunilor un registru de pavilioane și cea mai mare rafinărie Rosneft din India. Sancțiunile noastre îi vizează și pe cei care îndoctrinează copiii ucraineni. Vom continua să îi creștem costurile, astfel încât oprirea agresiunii să devină singura cale de urmat pentru Moscova”, a adăugat Kallas.

Cu o zi înainte, premierul Slovaciei, Robert Fico, a declarat că Bratislava nu va mai bloca adoptarea noului pachet de sancțiuni ale UE împotriva Federației Ruse. Potrivit acestuia, decizia Slovaciei a fost influențată de negocierile purtate cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind garanțiile legate de livrările de gaze.

Anterior, Slovacia s-a opus impunerii noilor sancțiuni din cauza unei propuneri a Comisiei Europene de a interzice complet importul de gaze rusești începând cu anul 2028. Autoritățile slovace au considerat că o astfel de măsură ar putea duce la un deficit de gaze, la creșterea prețurilor și a taxelor de tranzit, precum și la eventuale procese din partea companiei ruse Gazprom.

Amintim că luna trecută, Comisia Europeană a propus cel de-al 18-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pentru invazia Ucrainei din 2022, care vizează veniturile energetice, băncile și industria militară a Moscovei.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: