Petru Rotaru se alătură oficial echipei guvernamentale. Maia Sandu: „Aveți o misiune dificilă, iar așteptările sunt clare”
Full Article 3 minutes read

Petru Rotaru se alătură oficial echipei guvernamentale. Maia Sandu: „Aveți o misiune dificilă, iar așteptările sunt clare”

Republica Moldova are un nou ministru al Finanțelor. Este vorba de Petru Rotaru, care a preluat fotoliul după demisia Veronicăi Sirețeanu. Oficialul a depus jurământul de învestire în funcție pe 28 septembrie, în cadrul unei ceremonii organizate la Președinție. La eveniment a fost prezentă și președinta țării, Maia Sandu, care i-a mulțumit noului ministru pentru că a acceptat să facă parte din echipa guvernamentală, urându-i succes în activitate.

Șefa statului a declarat în cadrul ceremoniei de la Președinție că așteptările societății și a le medului de afaceri sunt „foarte clare”.

„Vrem mai puțină birocrație pentru oamenii de afaceri onești și vrem să acționați cu fermitate împotriva celor care încearcă să facă evaziune fiscală și să ocolească legea. Vrem mai multă transparență în sfera achizițiilor publice și vreme eficiență în administrarea resurselor statului, inclusiv cele generate aici pe intern, dar și asistența externă”, a declarat președinta Maia Sandu.

Șefa statului susține că experiența lui Rotaru în domeniul administrării fiscale este „valoroasă” pentru continuarea eforturilor de reducerea a birocrației în domeniul fiscal și vamal.

„Veți conduce instituția care veghează la buna și chibzuita utilizare a banilor publici, banii noștri, ai tuturor. Este o misiune foarte responsabilă. Resursele sunt mereu limitate, indiferent de ce țară am vorbi, cu atât mai mult în țara noastră. Este nevoie să cheltuim banii judicios, să reușim să facem față necesităților curente, dar și investițiilor pentru dezvoltarea țării în viitor. (…) Aveți o misiune dificilă, dar am toată siguranța și încrederea ca o să vă descurcați. Respectiv cu toții ne dorim sa vedem cât mai multe rezultate bune pentru cetățenii Republicii Moldova. Felicitări și mult succes”, a mai declarat Maia Sandu.

Amintim că premierul Dorin Recean l-a propus miercuri, 27 septembrie, pe Petru Rotaru în funcția de ministru al Finanțelor, după ce Veronica Sirețeanu a plecat în concediu de maternitate.

Joi, 28 septembrie, președinta Maia Sandu a semnat decretul de numire a lui Petru Rotaru în funcția de ministru al Finanțelor. Tot astăzi, șefa statului a semnat decretul de demisie a ministrei Finanțelor, Veronica Sirețeanu.

De menționat că, Petru Rotaru a ocupat funcția de președinte al Serviciului Fiscal de Stat (SFS) până în prezent, fiind numit în această funcție pe 30 martie, curent. Anterior, el a activat în domeniul financiar fiscal începând 2006, atât în sectorul privat, cât și în sectorul public. În perioada 2010-2012, Rotaru a condus, inclusiv, Inspectoratul Fiscal de Stat Ialoveni.

Petru Rotaru a absolvit facultatea Finanțe la ASEM. Totodată, el deține și un master în Drept financiar fiscal la aceeași instituție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: