Pfizer a început testările unor pastile pentru tratamentul infecției Covid-19
Full Article 1 minutes read

Pfizer a început testările unor pastile pentru tratamentul infecției Covid-19

Pfizer a început testările unui medicament care să fie administrat pe cale orală pacienților infectați cu COVID-19, de la primele simptome ale infecției. De asemenea, cercetătorii din cadrul companiei lucrează asupra unui preparat care ar putea fi administrat intravenos pacienților care dezvoltă complicații de sănătate din cauza coronavirusului. Informația a fost publicată pe 23 martie, pe site-ul companiei. 

Principalul savant din cadrul Pfizer Mikael Dolsten a precizat că terapia va putea fi a administrată încă de la primele simptome ale infecției.

„Lupta cu pandemia de COVID-19 necesită atât măsuri de profilaxie cu ajutorul vaccinului, cât și tratamentul celor care s-au infectat. Ținând cont de felul cum mutează SARS-CoV-2 și influența continuă a virusului COVID-19 la nivel global, este important accesul la mijloace terapeutice atât acum, cât și după pandemie”, a declarat cercetătorul.

De asemenea, Pfizer este în proces de elaborare a unui preparat care să fie administrat intravenos pacienților cu forme grave de COVID-19.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: