Platforma DA va înainta astăzi o moțiune simplă de cenzură împotriva ministrului de Interne Pavel Voicu
Full Article 2 minutes read

Platforma DA va înainta astăzi o moțiune simplă de cenzură împotriva ministrului de Interne Pavel Voicu

Fracțiunea parlamentară Platforma Demnitate și Adevăr (DA) va înainta o moțiune simplă împotriva ministrului Pavel Voicu în cadrul ședinței plenare a parlamentului, care se va desfășura pe 19 noiembrie. Anunțul a fost făcut de către deputatul Chiril Moțpan, după ce, în ajun, un grup de veterani ai războiului de la Nistru a protestat în fața Ministerului de Interne, cerând demisia conducerii instituției.

Deputatul Platformei DA a mai menționat că, potrivit unor informații pe care le deține, la Centrul de reabilitare a veteranilor de război – Centrul Republican Experimental de Protezare, Ortopedie și Reabilitare, în forma lui actuală – se întâmplă remanieri strategice.

„În funcția de director al centrului a fost numită Veronica Lebedinschi, soția lui Adrian Lebedinschi (deputat PSRM). Fostul director (finul de cununie al Valentinei Buliga de la PDM) a fost „mutat” într-o funcție care nu exista până atunci în statele de personal ale Centrului: a devenit vicedirector (cu un salariu de 20.000 de lei pe lună). În consiliul de administrare a fost „împins” și „veteranul” Radu Prisac, care în 1992 era student la Academia de politie, coleg de grupă al lui Pavel Voicu”, a scris Moțpan pe Facebook.

***

Pe 16 și 18 noiembrie mai mulți veterani au protestat în fața sediului Ministerului de Interne. Veteranii și-au exprimat nemulțumirea față de munca poliției din Varnița în timpul alegerilor prezidențiale din 1 și 15 noiembrie, precum și de atitudinea poliției față de ei în timpul protestelor veteranilor. Potrivit combatanților, aceștia nu au încredere în Ministerul de Interne.

Conform Regulamentului parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. Potrivit procedurii, textul moțiunii simple trebuie înaintat președintelui parlamentului și urmează în decurs de 14 zile să fie supus dezbaterilor în legislativ.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: