PLDM, nemulțumit că Maia Sandu a participat la Consiliul Politic al PAS: Nu s-a respectat Constituția
Full Article 3 minutes read

PLDM, nemulțumit că Maia Sandu a participat la Consiliul Politic al PAS: Nu s-a respectat Constituția

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) declară că în țara noastră „continuă practica vicioasă de nerespectare a Constituției de către președintele Republicii”. Reprezentanții partidului susțin că prezența Maiei Sandu la ședința Consiliului Politic Național al PAS reprezintă „o sfidare a normelor constituționale și legale”. Prin urmare, PLDM cere ca Maia Sandu, pe viitor, să respecte cu strictețe Constituția și legea. 

„Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că în RM continuă practica vicioasă de nerespectare a Constituției de către Președintele Republicii. Prezența doamnei președinte Sandu la ședința Consiliului Național PAS este o sfidare a normelor constituționale și legale. În fața legii toți sunt egali, iar președintele trebuie să fie reper în acest sens”, declară PLDM.

Partidul mai spune că „președintele RM este șeful statului și garantul suveranității, dar nu șeful PAS-ului și garantul protecției celor din partid”.

„Președintele a fost ales pentru a fi pentru fiecare cetățean nu doar pentru cei din PAS. Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă aceste derapaje grave a Președintelui și cere ca în activitatea de viitor să respecte strict Constituția și legea. Să se concentreze pe rezolvarea problemelor tuturor cetățenilor nu satisfacerea intereselor politice ale PAS”, se mai arată în declarația PLDM.

NM a solicitat o reacție de la Președinția Republicii Moldova în legătură cu declarațiile PLDM.

UPDATE (28 februarie) Direcția informare și comunicare cu mass-media a precizat pentru NM că invitația a venit din partea PAS, iar șefa statului „a luat cuvântul pentru a împărtăși punctul său de vedere cu privire la prioritățile guvernării în acest an”.

Amintim că pe 26 februarie a avut loc Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Din imaginile publicate de partid s-a observat că la întrunire a participat inclusiv șefa statului Maia Sandu, premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului Igor Grosu.

Anterior, premierul Dorin Recean a spus că nu este membru de partid și că ar accepta o eventuală propunere a partidului de guvernare. Contactată de NM, Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a PAS a precizat că Dorin Recean nu a aderat la formațiune. „Prim-ministrul Dorin Recean a fost invitat la CPN pentru a discuta despre programul guvernamental și prioritățile din perioada următoare”, a declarat Vlas.

NM a întrebat și Președinția din ce motiv a participat șefa statului Maia Sandu la Consiliul Politic Național al PAS. Reprezentanții Președinției nu ne-au răspuns la solicitare.

De precizat că pe 9 decembrie 2020, președinta Maia Sandu a renunțat la calitatea de membru al PAS. „Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că astăzi, 9 decembrie, Maia Sandu, Președintele ales al Republicii Moldova, a renunțat la calitatea de membru de partid și la funcția de președinte al formațiunii. Conform legislației în vigoare, Președintele țării nu poate fi membru de partid”, anunțau reprezentanții PAS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: