Dorin Recean a spus că nu este membru de partid. Ar accepta o eventuală propunere de la PAS?
Full Article 2 minutes read

Dorin Recean a spus că nu este membru de partid. Ar accepta o eventuală propunere de la PAS?

Premierul Dorin Recean a spus că nu este membru de partid și că ar accepta o eventuală propunere a partidului de guvernare. Totodată, oficialul a declarat că este important ca „Guvernul să livreze”, indiferent că este numit tehnocrat sau politic. 

În cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul public de televiziune, Recean a fost întrebat dacă este membru de partid. „Nu, dar aș fi onorat să am o invitație”, a răspuns prim-ministrul. Potrivit lui, dacă Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) l-ar invita să fie membru „nu ar spune nu”.

„Ceea ce este important este Guvernul să livreze, asta este cel mai important. Că îl numiți tehnocrat, că îl numiți politic, este important el să livreze, atât”, a adăugat el.

Întrebat dacă a negociat o marjă de independență atunci când a acceptat să vină la conducerea Guvernului, Recean a răspuns: „Ceea ce am înțeles eu din comunicarea cu partidul și cum acest partid este diferit de orice am avut noi până acum este că acest partid întreabă cetățeanul ce trebuie să livrăm. Eu și partidul care a acordat încredere Guvernului pe care îl conduc nu avem o altă agendă decât agenda cetățeanului. Prin urmare, nu avem nevoie de marje de libertate. Noi avem un program de guvernare, acest program de guvernare reprezintă necesitățile cetățeanului”, a conchis Recean.

***

Pe 16 februarie 2023, majoritatea parlamentară a dat vot de încredere cabinetului de miniștricondus de către Dorin Recean. Noii miniștri au depus în aceeași zi și jurământul de credință patriei, în fața președintei Maia Sandu.

Programul de Guvernare îl găsiți aici.

Noii miniștri sunt:

Veronica Sirețeanu – ministru al Finanțelor

Veronica Mihailov-Moraru – ministru al Justiției

Lilia Dabija – ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

Victor Parlicov – ministru al Energiei

De asemenea, în noul executiv se regăsesc și foștii miniștri:

Ala Nemerenco – ministru al Sănătății

Anatolie Nosatîi – ministru al Apărării

Anatolie Topală – ministru al Educației și Cercetării

Alexei Buzu – ministru al Muncii și Protecției Sociale

Sergiu Prodan – ministru al Culturii

Iordania Rodica Iordanov – ministru al Mediului


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: