„Plecați la serviciu ca oamenii de rând”. Schimb de replici între Gavrilița și Ceban pe tema „coridoarelor verzi” pentru funcționari
Full Article 3 minutes read

„Plecați la serviciu ca oamenii de rând”. Schimb de replici între Gavrilița și Ceban pe tema „coridoarelor verzi” pentru funcționari

Premierul Natalia Gavrilița a criticat faptul că primarul capitalei Ion Ceban a făcut publice date despre funcționarii care au solicitat să le fie asigurată trecerea liberă pe străzile din capitală, fără a aștepta culoarea verde a semaforului. Potrivit șefei Executivului, cererea a fost făcută de către Inspectoratul General al Poliției, pentru fluidizarea traficului. În cadrul ședinței Consiliului Municipiului Chișinău (CMC), edilul a vorbit din nou despre acest subiect.

Natalia Gavrilița consideră că astfel de informații nu ar trebui făcute publice.

„Cred că avem lucruri mai importante de făcut decât să comentăm declarațiile domnului primar. Pot să vă spun că solicitarea în cauză este făcută de Inspectoratul General al Poliției pentru fluidizarea traficului și cred că întrebarea importantă, care trebuie pusă domnului primar este: cum asemenea date ajung în spațiul public, care e regimul acestor date, pentru că există și anumită informație de interes public, dar și informație care ține de buna funcționare a instituțiilor statului și dl primar ar trebui să fie atent cu divulgarea unor asemenea date”, a declarat prim-ministrul.

Pe 15 decembrie, primarul capitalei Ion Ceban a publicat un document din care rezultă că, într-o singură zi, au fost făcute 47 de solicitări cu privire la asigurarea unui așa-numit „coridor verde”, pentru ca anumiți funcționari să nu piardă timp în trafic. În cadrul ședinței din 21 decembrie, edilul a reluat acest subiect.

„Am văzut declarația doamnei prim-ministru despre informațiile cu caracter public sau de interes public. (…) Vreau să vă anunț că am ridicat arhiva din ultimele luni – coridorul verde pentru „oamenii buni” a fost organizat în unele zile și cu 80 de solicitări. Cred că trebuie să vă fie rușine de acest lucru, nu sunteți mai priviligiați decât alții. Eu nu mă plimb cu paza de stat, așa cum vă place dumneavoastră și nu insist pe coridorul verde. Mai mult nu veți fi autorizați, vă descurcați singuri. Plecați la serviciu ca oamenii de rând și stați în ambuteiaje. Dnei prim-ministre vreau să îi spun că informația este cu caracter public”, a spus Ceban.

În replică, consilierii fracțiunii PAS l-au îndemnat pe Ceban să facă publice și solicitările din 2019 „să vedem câte zeci și sute se făceau atunci”. Ceban a răspuns că nu vede o problemă și va da curs solicitării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: