Mai mulți funcționari ar fi solicitat „semafor verde” prin Chișinău. Ceban: Ca ei să ajungă mititeii înaintea tuturor, fără ambuteiaje
Full Article 3 minutes read

Mai mulți funcționari ar fi solicitat „semafor verde” prin Chișinău. Ceban: Ca ei să ajungă mititeii înaintea tuturor, fără ambuteiaje

Mai mulți funcționari publici ar fi solicitat să le fie asigurată trecerea liberă pe străzile din capitală, fără a aștepta culoarea verde a semaforului. Declarația a fost făcută de primarul Ion Ceban, în data de 15 decembrie. Totuși, edilul nu a oferit nici un nume în acest sens. Potrivit lui, doar într-o singură zi au fost 47 de solicitări din partea funcționarilor. Prin urmare, Ceban a anunțat că urmează unele decizii pentru ca traficul să nu mai fie stopat „sub nici o formă”.

Ceban a declarat că solicitările funcționarilor sunt pentru a beneficia în trafic „de undă verde” sau „coridor verde”. Astfel, potrivit datelor Direcției generale transport public și căi de comunicație, aproape 50 de funcționari au fost asigurați cu trecerea liberă într-o singură zi.

„A fost culmea. Într-o singură zi – „oamenii buni”, „funcționărași” de tot felul – au făcut 47 de solicitări ca să li se creeze confort, ca ei să ajungă mititeii înaintea tuturor, fără ambuteiaje”, a declarat Ceban.

La fel, el a anunțat că pentru a reveni la normalitate, ca urmare a asigurării trecerii libere a funcționarilor, semafoarele au nevoie de 4 minute.

„Adică, semafoarele erau reglate pentru cineva, iar ca să revină la normal era nevoie de 4 minute. 47 de ori într-o singură zi ca aceste „prințese” și „regi” ai Republicii Moldova să se miște prin Chișinău, așa cum le este confortabil lor, blocând artere importante, blocând bulevarde și tot așa mai departe”, a adăugat Ceban.

Mai mulți funcționari ar fi solicitat „semafor verde” prin Chișinău. Ceban: Ca ei să ajungă mititeii înaintea tuturor, fără ambuteiaje

facebook/IvCeban

În acest fel, edilul a anunțat că va veni cu unele solicitări în acest sens. „Vom solicita, și pe perioada când sunt diverse delegații, ca traficul să nu mai fie stopat nici sub o formă. Asta se poate face pe benzile speciale, fără a mai bloca intersecțiile”, a conchis primarul.

***

Primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul ediției din 10 decembrie a emisiunii „Пятница с А. Голя” de la RTR Moldova, se arăta indignat de ambuteiajele din Chișinău. Tot el declara că nu exclude că reprezentanții Guvernului l-ar sabota intenționat, prin nedirijarea traficului rutier așa cum ar trebui.

„Ieri am văzut că a publicat cineva o fotografie de pe viaduct. De dirijarea traficului rutier din oraș se ocupă poliția. Nu exclud deja că se face intenționat rău. Pentru că nu a crescut numărul de mașini în oraș timp de un an. Nu a crescut semnificativ, cel puțin. Hai să admitem 3000 sau 5000 de mașini. Dar nu au fost așa ambuteiaje”, a declarat primarul capitalei.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: