„Poate deja m-am îmbolnăvit”. Dodon a făcut testul pentru COVID-19
Full Article 2 minutes read

„Poate deja m-am îmbolnăvit”. Dodon a făcut testul pentru COVID-19

Președintele Igor Dodon a fost testat negativ la prezența virusului COVID-19. Informația a fost confirmată de șeful statului, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 15 mai. El a precizat că a achitat testul.

„Atunci când unii membri ai Comisiei Situații Excepționale au fost testați pozitiv, evident, conform procedurii, am achitat din cont propriu, nu din contul statului testul la COVID-19, care a fost negativ”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a reiterat că până la 80% dintre persoanele infectate pot să nu prezinte simptome ale prezenței coronavirusului.

„De ceea ce ți-i dat, nu scapi. Dar poate deja m-am îmbolnăvit și a trecut. Știți câți nici nu au știut că au fost bolnavi? Eu doar v-am spus că poate să treacă virusul prin tine și nici nu observi. Ca pe urmă să-mi dați toți dreptate. 70-80% nici nu știu, nu au niciun simptom. Unii colegi din conducerea ministerelor, serviciilor, stau acum acasă cu COVID-19, dar ei se simt bine, nu au niciun simptom. Au verificat pentru că cineva din anturaj a fost testat pozitiv”, a explicat Dodon.

Amintim că, potrivit datelor Ministerului Sănătății, în Republica Moldova au fost confirmate 5 553 de cazuri de infecție COVID-19, dintre care 712 în Transnistria.

În total, 196 persoane au decedat din cauza virusului COVID-19 și 2280 persoane au fost tratate de infecție.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: