Podoleak, despre cele două luni de acțiuni de protest ale Partidului „ȘOR”: „O enclavă de hoți”
Full Article 2 minutes read

Podoleak, despre cele două luni de acțiuni de protest ale Partidului „ȘOR”: „O enclavă de hoți”

Consilierul președintelui Ucrainei, Mihail Podoleak, susține că cel mai periculos lucru pentru Republica Moldova, la moment sunt cele două luni de acțiuni de protest ale Partidului „ȘOR”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ÎnPROfunzime de la Pro TV.

Mihail Podoleak consideră că prin aceste acțiuni de protest, Rusia încearcă să destabilizeze situația din Republica Moldova.

„Consider că cel mai periculos lucru pentru Republica Moldova sunt cele două luni de acțiuni de protest ale unui partid prorus, protestele împotriva Maiei Sandu, împotriva cursului și viitorului european al Moldovei. Aceste lucruri îmi par periculoase, pentru că Rusiei îi este extrem de convenabil. Rusia nu poate desfășura acțiuni de acest gen în Ucraina, pentru că aici pierzând războiul nu vor mai exista forțe proruse. Pe când în Moldova, Rusia investește eficient în aceste acțiuni de protest destul de primitive și prostești, speculând pe subiectul scumpirii gazului. Vă amintiți declarația Gazpromului despre faptul că cineva nu ar furniza în volum prestabilit gazul livrat către Moldova, referinduse atunci la Ucraina. Aceste declarații fac parte din politica clasică de falsuri”, a declarat Podoleak.

Consilierul prezidențial informează că factorii care stau la baza acestor proteste sunt dificultățile economice create tot de Federația Rusă.

„Mai întâi sunt create niște mici dificultăți economice, după care sunt formate anumite partide politice proruse, care au o enclavă criminală în Transnistria. Mi-aș dori ca voi să începeți, într-un final să spuneți lucrurilor pe nume, nu există „Republica Transnistria”, există, banal, o enclavă de hoți”, a adăugat consilierul.

Mai mult, Podoleak a spus că prin aceste acțiuni de protest se încearcă să se facă presiuni asupra actualei guvernări proeuropene.

„Rusia este incapabilă să lupte. De ce este în stare Rusia, vedeți acum, în cadrul acțiunilor de protest care durează la voi de două luni. Rusia este în stare să adune un anumit grup de oameni, să le furnizeze anumite pseudoslogane și, respectiv, să încerce să facă presiuni asupra guvernului pentru a provoca incapacitatea puterii în Moldova. Iată acest lucru îl consider extrem de periculos pentru Moldova”, a punctat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: