Podoleak, despre ordinul lui Putin privind încetarea focului în Ucraina de Crăciun: „Ipocrizie”
Full Article 2 minutes read

Podoleak, despre ordinul lui Putin privind încetarea focului în Ucraina de Crăciun: „Ipocrizie”

Mihail Podoleak, consilierul președintelui Ucrainei, a clasat ordinul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, privind încetarea focului în Ucraina cu ocazia Crăciunului ortodox, drept ipocrizie. El spune că un adevărat armistiţiu va avea loc atunci când Federația Rusă va elibera teritoriile ucrainene.

„În primul rând, Ucraina nu atacă teritorii străine și nu ucide populația civilă, așa cum face Rusia. Ucraina distruge doar membri ai armatei de ocupație pe teritoriul său. În al doilea, Federația Rusă trebuie să părăsească teritoriile ocupate – abia atunci va începe un armistiţiu temporar. Lasăți ipocrizia pentru voi”, a scris Mihai Podoleak pe Twiiter.

Patriarhul Kirill al Rusiei a cerut încetarea focului în Ucraina și stabilirea unui armistițiu în perioada 6-7 ianuarie. Adresarea „către toate părțile implicate în conflictul intern” a fost făcută publică pe 5 ianuarie.

Totodată, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, îi ceruse şi el joi, lui Vladimir Putin, în cursul unei convorbiri telefonice, să instituie o „încetare a focului unilaterală” în Ucraina.

Ulterior, Vladimir Putin a ordonat forţelor sale să aplice o încetare a focului în Ucraina în zilele de 6 şi 7 ianuarie, cu ocazia Crăciunului ortodox.

***

NM a clarificat, într-un proiect special, cum se corelează poziția bisericii moldovenești față de războiul din Ucraina cu Moscova, este oare capabilă biserica să mai influențeze opinia populației Moldovei și cum folosește ea această resursă.

Astăzi este ziua 316 de război în Ucraina. Pe 24 februarie 2022, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: