Patriarhul Kirill cere încetarea focului în Ucraina de Crăciun. Ce expresie a folosit în loc de „război”
Full Article 2 minutes read

Patriarhul Kirill cere încetarea focului în Ucraina de Crăciun. Ce expresie a folosit în loc de „război”

Patriarhul Kirill al Rusiei cere încetarea focului în Ucraina și stabilirea unui armistițiu în perioada 6-7 ianuarie, cu ocazia Crăciunului pe rit vechi. Adresarea „către toate părțile implicate în conflictul intern” a fost făcută publică pe 5 ianuarie. 

Patriarhul spune că a făcut apelul pentru ca „oamenii ortodocși să poată participa la slujbe în ajunul Crăciunului și în ziua nașterii lui Hristos”.

„Eu, Kirill, patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, fac un apel către toate părțile implicate în conflictul intern cu îndemnul de încetarea focului și stabilirea unui armistițiu de Crăciun de la 6 ianuarie, ora 12:00, până la 7 ianuarie, ora 24:00, pentru ca oamenii ortodocși să poată participa la slujbe în ajunul Crăciunului și în ziua nașterii lui Hristos”, se arată în adresarea patriarhului Rusiei.

***

NM a clarificat, într-un proiect special, cum se corelează poziția bisericii moldovenești față de războiul din Ucraina cu Moscova, este oare capabilă biserica să mai influențeze opinia populației Moldovei și cum folosește ea această resursă.

Astăzi este ziua 316 de război în Ucraina. Pe 24 februarie 2022, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: